Tuesday, July 31, 2012

Arjuna Beta

Assalamualaikum ;;)


Untuk tidak menyepikan blog, aku nak kongsikan sebuah video. Lagu dari seorang bonda kepada anakandanya. Source - fynnjamal



arjuna beta
------------


verse 1

tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
datang petir menyambar
jengking dan ular--
bonda takkan berundur

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

verse 2

kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
jalan betul, anakanda,
tak jelas mata--
ambil yang sarat duri

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

chorus

ngeri tak terbayang mata
bonda takkan ada sentiasa
nanti moga kau tak lupa
bonda memujukmu, anakanda

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa


....kalau la aku pandai compose lagu and bersuara sedap mesti aku da cipta lagu utk yayen ;))


Tuesday, July 24, 2012

Salam Ramadhan

Assalamualaikum ;;) Apa kabo. Teman tak sehat lately. 2 hari sebelum Ramadhan sempat kena drip sebotol. Haaa kenangan sungguh lah. Meh jamu gambar iols kena drip sebotol.


Tembam kan tangan iols? Mcm tangan baby. Anyway dah update blog ni bukan bermakna sihat. Tapi kesian kat blog. Lagipon ini hari pertama aku keje setelah sekian lama MC. Ini pon tak larat sebenarnya. Macam nak mintak MC lagi kat doc. Bole tak?


Sekian saje, bye bye.

Monday, July 9, 2012

omg dah 2 minggu tak update blog

...rasanya, lepas raya jelah korang datang blog ni balik k... Nak buat camne Tuan Tanah tak sehat.. Sekian, wassalam...


© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha