Wednesday, August 29, 2012

17 minggu sudah

Assalamualaikum... Nampaknya terpaksa buat entry blog utk hilangkan bosan sebab laptop.sedang in between nak setup something jadi saya ada masa untuk melangut kejap.. Huhu.. Since blogspot diblocked kat site client ni maka layan jela buat entry thru phone ;;) Oh ye. Site baru juge ohsem. Tak jem. Hehe..


Ok merujuk kepada title entry obviously nak update about my second pregnancy. Sebagai kenangan. Rasa bersalah juga sebab masa 1st pregnancy asik nak update tapi bila 2nd langsung tak update. But, i have my own reason. Tak perlulah nak cerita semua. Privacy kottt.. Hehe


Aku disuspect mengandungi sesuatu lepas sebulan lewat period okayy. Walopon lewat tapi aku wat dek dunno je. Koser nak test2 bagai. Tapi bila dah start meloya aku pon syak diri sendiri. Dan bila test, alhamdulillah. Khair Rayyan akan jadi abang ;;)


Tapi seronok tu kejap je. Lepas tu bukan tak seronok. Juga juga. Tapi seronok terbantut sebab aku mengalami ujian yang teruk. Sangat teruk.. Namun mungkin ada yang lagi teruk dari aku tapi bagi aku ini dah cukup teruk. Siapa yg mengalami ujian lagi hebat dan bertabah aku mmg respect sgt2.


Dan 1st trimester aku penuh dengan airmata... Paling tak bole lupa bila asik kena cucuk2 masuk air.. Muntah jgn ckp la betapa byknya.. Bila muntah tekak bgkak sampai ala2 tonsil. Perut keras teramat sbb masuk angin. Doc plak marah kalau puasa. Masalahnya kalo tak puasa kena makan. Kalo makan akan muntah lagi dasyat. Paham tak. Wuwuwuw. Tapi doc khuatir baby tak kuat kalau aku puasa sbb 1st trimester baby perlukan semua zat utk develop. Jadi jangan tanya berapa hari aku puasa okayyy :(( Pastu plak dehydrate teruk. Aku tak bleh minum air.. Masuk air lagi.. Pastu hidung berdarah pule sebab panas dalam.. Haaaa gitu... Sampai aku disuruh jgn keluar rumah. Duduk diam2 dari sahur sampai berbuka... Lebammm kebosanan.. Lalalalaaa


Secara rumusannya 1st trimester aku indah. Indah dgn dugaan... Well nak dapat sesuatu yg priceless bukan senang... Betul tak? :)


Tapi aku ingat lagi satu hari tu aku tengah didrip masuk air.. Bos reply message aku. Aku nak menangis sebab bos baikkk sgt. Dia bg kebenaran aku tak pergi kerja sampai dah okay... Aku bersyukur sgt2 ada bos yg baik hati mcm ni... Thank you Allah...


Okay mcm dah terpanjang entry ni. Next time lah sambung k. Nak buat kerja. Daaaa ~~~~~

posted from Bloggeroid

Monday, August 27, 2012

Salam Syawal

Assalamualaikum ;;)


Fuhh fuhh ~~ tiup habuk ;)) Apa khabar semua? Saya tak berapa sihat. Tapi perlu menggagahkan diri untuk nampak sihat. Bagaimana Aidilfitri korang? Harusss semua meriah2 kan. Tengok jer blog and FB uols, semua meriahhh. Alhamdulillah Aidilfitri kali ni meriah mcm tahun2 sebelumnya. Tahun ni turn Perak dulu. Raya ketiga gerak beraya di Tganu pula. Dua2 tempat pon sama meriahnya. Yang membezakan hanyalah jarak kilometer saje... Makanan raya taun ni lazat2 belaka. Mak2 sedara yg sporting pula masak sedap2... Luv uols lah. Dan first time makan ayam yg dimasak dalam buluh. Mak sedara kata resepi Sarawak. Sedapp... Yg lain2 plak makanan macam biasa lah. Tak perlu la nak list semua skali kan. Hehe. Okay lah jom lah layan beberapa keping gamba raya.. Gamba2 lain upload next time pule..


Saye yg gomok dengan boipren saye :x

Boipren pertama dgn boipren kedue saye :x

Family kecil :x

Ohhh anda pasti mengatakan saya sangat gemuk dlm gamba di atas kannn... Huuu... Tapi takpe saye redha.... Cuma nak buat statement sket.... I'm 4 months pregnant ;;) Alhamdulillah kondisi diri makin ok.. Tp kalau tersalah makan bleh jadi teruk semule... Dugaan kali ni teruk sikit.. Apepon inilah rezeki.. Perlukan dipikul dgn ikhlas... InsyaAllah.. Uols doakan saye baik2 aje k... Sayang uols :x

Ops last but not least, saye telah menyambut hari lahir ke 28 pada 22 Ogos aritu. Syukurrr masih diberi nafas ke saat ini...


© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha