Thursday, January 31, 2013

Adik Baby version 4 Dimensi ;)

Assalamualaikum ;;)


Pagi tadi checkup on 38 weeks di Azzahrah, Bangi. Macam biasa, dalam jam 10 lebih gitu dah settle... Hasil checkup? Alhamdulillah. Bayi sihat dan baik2 aje.

Berat mak: Naik 600 gram
Berat baby: 2.8 kg
Urine: Normal
BP: OK
Air ketuban: Cukup tapi doctor pesan minum air masak banyak2. Ni yang malas ni. Hihi...
Heartbeat baby: Mula2 laju sgt h/beat dia, rupanya dia tengah jogging ;))

Perut mama dah drop, kepala baby dah engaged. So 'it' could be anytime, anywhere. Gulp! Dag dig dug rasanya... Takut weh. Siapa tak takut bersalen? Tapi takut dalam excited. Tak syabar nak peluk iom baby amma niii. Tetiba jadi AMMA? Deyyyy ;))



Ni gambar lama. Dah lama buat 4D scan ni. Around 7 months gitu. Actually tak ada nak buat sangat, tapi since masa checkup doc kata baby macam kecik 3 minggu dari saiz yang sepatutnya. Aku apa lagi, memang menggelabah abis, terus buat detail scan. Mujur baby tak ada apa2... Dan semuanya normal. Alhamdulillah....


So pada siapa yang paham gamba di atas bertuah la yer. Paling clear hidung dengan bibir dia tu. Mata pejam dan tersorok oleh buih buih ketuban hihi. Tangan dia suka sangat pegang tali pusat. Omeynyaaa iaaaa :x Tak sabar nak tengok Abang Khair Rayyan punya reaksi berjumpa baby nanti.... Hihi...

 

6 comments:

  1. phewwittt..anytime anywhere..hehe..good luck girl..

    ReplyDelete
  2. tak sabarnya nk tgk the real adik baby ni. cepat kuar ye syg

    ReplyDelete
  3. Mula tadi jenuh jugak dok telek last2 nampak jugak hidung ngan bibir dia tuuuu hihi omeynya iaaaaa tak sabar nak tengok baby G darling :) sikit benar berat ciare naik, jeles benar saya nehhh hihihi

    ReplyDelete
  4. tak lama dah..lagi 2 weeks aje paling lambat pun..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha