Monday, January 21, 2013

Checkup adik baby

Assalamualaikum ;;)


Hye hye. Rasanya macam tak pernah update hal checkup adik baby kan? Ke penah tapi aku yang tak ingat? Whateverrr, malas nak belek2 entry lama. Hihi. Dah alang2 aku start compose entry ni baik teruskan. Sebelum aku cancelllll nak buat entry di pagi Isnin yang mulia ni. Eh pagi ke? ;))


Alhamdulillah checkup adik baby baik2 belaka. Dari awal kehamilan sampai lah sekarang result checkup semua cantikkkk aje. Cuma ada sekali tu jer aku mcm low blood pressure. Pastu sekali lagi tu macam tinggi plak bacaan blood pressure tu. Lepas tu terus insaf jaga makan. Tak berani makan yang bukan2 dah. Gula garam dalam makan semua dikawal uols.


Walaupon checkup adik baby ok tapi mama yang tak ok. Terutamanya dari awal pregnancy tu mabuk teruk. Sampai kena masuk air berkali2. Kena inject sana sini. Huih. Memang kenangan betul lah. Tp tu kira fasa mabuk. Lepas 5 bulan mcm tu alhamdulillah tak mabuk dah. Syukur sangat.


Sampai hujung december haritu aku checkup kat panel MK. Nama jer panel tapi tak cover pon. Mujur aku boleh claim. Tetiba decide nak amik FPP Putrajaya skali lambat sangat daaa. Dah 30 weeks so tak boleh register. Nurse kata da fully booked until untuk bersalen April 2013. Hazab kau ;)) Pastu terus buat keputusan untuk bersalen kat Azzahrah Bangi, InsyaAllah. Under panel aku sebenarnya. So dah alang2 ada panel kan, maka bila lagi nak cuba. So now dah 2x checkup di Azzahrah. Aku checkup dan bersalen dengan Doc Mashitah. So far dia ok. Lembut je. Muda pulak tu doc tu. Segan iols hihi.


Next checkup 31 Jan, jika belum bersalen lagi. Mihmih. Tapi aku rasa macam akan bersalen awal je ni :"> Apepon kita wait and see. Moga segalanya dipermudahkan... Amin... Doakan saya, ya kawan2...

 

2 comments:

  1. Salam adk ku syg... Smoga semuanya d permudahkn Allah... Akak tumpang gembira dgn bakal kehadiran permata hati yg akn terus mngeratkn lg cinta, kasih & syg d antara kamu... -KH JB

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha