Monday, April 15, 2013

My 1st working day ~~~ weeee ;p

Assalamualaikum ;;)


Pertama sekali, syukur alhamdulillah, bayi gegirl saya tu baik2 aje... Yup now Hasya ada di taska yang sama dengan abang dia. Rasa kesian pulak nak pisahkan dua beradik tu eventho diorang tak faham sangat pon lagi. Tapi sengaja nak sekalikan, biar bonding adik-abang tu lebih cepat develop ;;)


Hari 1st kerja setelah 2 bulan menternak lemak di rumah hehe. 1 week before start keje baru start diet. Diet sebab takot baju tak muat. Kang kena beli baju baru banyak pulak hehe. Berapa kilo puan ciare turun? Haaa itu kita reveal dalam entry lain hehe.


Mencabar betul harini, sebab sampai2 jer terus bekerja keras. Tetiba kena conduct training dan I dont even study pon. Sempat la study 5 minit sebelum start ajar participants tadi. HAHA. Thank God aku masih ingat lagi sistem ni. Yelah aku pon yang buat sistem tu, tapi bila cuti dah dua bulan, nak buat signature sendiri pon mak dah lupa :D


Aktiviti mengepam pon bermula. Meriah uols susu mak. Hehe. Alhamdulillah. Rezeki Hasya Gegirl. Erm ape tah lagi nak tulis ek. Oh ya aku puasa ganti harini. DAY 2. Dan ada banyak lagi hari yang perlu diganti. Memang kena puasa setiap selasa dan khamis supaya nanti tak kelam kabut masa dekat nak puasa. Masa pregnantkan Hasya kan macam2 masalah aku. Trimester pertama. Mabuk hebat. Few times kena drip. 4x kot dalam masa sebulan. Sampai doctor paksa bukak puasa depan dia. Haaaa. Gituu... Macam2 dugaan. Memang teruk masa pregnantkan Hasya. Tapi alhamdulillah, menjaganya sekarang sangat mudah. Syukur sangat2.


Okay lah ada masa sambung berblog lagi. Daaaa uolsss :-h


p/s :- Sape nak order SD2, ada promosi APRIL tauuu. Pakej 2 minggu dapat 1 free shaker dan diskaun RM5/tin. Pakej sebulan pulak dapat free shaker dan diskaun RM8/tin OKAYYYY. See, how much u can save?? Rugi la sape tak grab peluang ni. Nak kurus, kena lah melabur sendiri :)

p/s/s :- Stok tudung 3 layer chiffon tinggal 1 design jer. Yang lain dah sold out. But dont worry, stok baru akan sampai minggu ni jugak. Lebih labuh dari design yang ni. Kalau aritu labuh tudung dari bawah dagu 13-14 inci, now 15 inci okayyy. Mak sukaaa sangat hehe.... ;;)

 

3 comments:

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha