Monday, May 13, 2013

Selamat Hari Mama ♥ ♥

Assalamualaikum ;;)

Alhamdulillah... Ini kali ke2 menyambut HARI IBU sebagai mama. Takde lah sambut sangat pon. But I'm touched. Melihat anak2 membesar.. Mama harap next yer Khair Rayyan dah pandai la wish 'selamat hari mama!!' hehe. Ade juga ajar dia sebut happy mother's day semalam tapi tahapa2 bunyinya. Macam bahasa korea ada gak ;)) Abangggg...abanggg :D


Anyway agak sedih sebab Hasya is not feeling well since jumaat haritu. Tak demam, tapi batuk teruk.. berkahak.. selsema meleleh.. hidung tersumbat.. So setiap kali nak menyusu dia akan menangis2 la sebab hidung tersumbat. Bila tido dengar nafas dia berbunyi. Aduhhh pendihnyaaa hati mama. Bawak jumpa doktor, sampai 5 jenis kauuuuu ubat dia bagi. Tengok Hasya makan ubat nangis, dengan aku skali nangis. Last skali langsung tak makan ubat. Aduhhh. Aku ni memang tak kental lah nak bagi anak makan ubat. Sebab ubat tu kan dadah. So nak bagi dadah kat anak? Yes I know agak cetek pemikiran di situ. Walhal kalau taknak makan ubat, apsal bawak pegi klinik kan? Sah2 la doktor akan bagi ubat kalo pegi klinik. Blurrrrrnyaaaa (-_____-")

So alternatif mama just sapukan kunyit hidup kat batang hidung dia. Then sedut hingus secara kerap. Pastu baru belajar cara nak menyetimkan muka dia lalu mencairkan kahak. Malam ni mama praktis stimwap utk saluran pernafasan Hasya ye. Cayangggg ia...


Walaupun not feeling well, layan jela mama jangokkan saye huhu. Sampai ngantuk2 tunggu mama siap photoshoot saya haha

Muke "what theee...." hihi

Makan tangan pon sodapp. Nom nom nom. Baru je bagi lesen L kat Hasya. Bukak mitten dia. Lajuuu je isap jari. Mitten asik basah. So better la isap jari dari isap kain mitten tu. Ye dok??

Percubaan abang nak menetekkan adiknya malam tadi. Hasya nangis pastu dia selak baju. Sebut icap icap icap. Suh adik isap tek dia KAHKAHKAH :D

Sekian sahaja entry kali ini. Selamat Hari Ibu semua, kawan2 yang bergelar ibu :x

2 comments:

  1. haha part abang suh adik nenen tu mmg xleh tahannn hehe.. happy mother's day sis. sepasang dah anak, alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  2. alololo, comelnya awak berdua ni..muka macam mama la.

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha