Monday, June 10, 2013

Menu Sepanjang Berdiet dengan Alphalipid SD2

Assalamualaikum ;;)

Sorryyyy sangat2 sebab lambat buat entry ini. Yes, i know ramai yang menunggu2. Berdiet dengan Alphalipid SD2 ada tatasusila nyaa. Hihi, infact mana2 produk nak bagi slim pon, ada panduannya tersendiri. Dan konsep diet Alphalipid SD2 adalah DIET PROTEIN. Di mana, pengguna perlu mengelak makanan yang berada di dalam kelas Karbohidrat. Yup, NASI. Haiyohhh kedengaran payah. Ramai mengeluh sebab NASI tu rakan baik orang MELAYU. Tapi, sebenarnya, bukan dari nasi sahaja kita boleh dapat carbs, in fact, dalam lauk pauk sayur mayur pon ada terselit carbs. Maka, jika anda tak makan nasi, tak semestinya tak dapat carbs, tetap dapat dan konfemmm tak pengsan punyeee. Hehe.

Ok jom tengok serba sikit jadual pemakanan puan ciare masa diet Alphalipid SD2 haritu. Now tak diet dah, dah makan nasik dah hehe ;))

Breakfast:
- Nuggets goreng dalam olive oil; atau
- Sosej yang direbus; atau
- Kuih muih yang dikukus; atau
- Scramble eggs with cheese; atau
- Tosei pon voleyyy hehe

Lunch:
- Sup ayam; atau
- Tomyam campur; atau
- Ikan/ayam bakar; atau
- Apa2 je ayam daging seafood telur bla bla bla.. Masak ape skali pon voleyyy

Minum petang:
- biasanya tak sempat minum petang sebab terburu2 blk kerja ambil anak dan buat preparation untuk dinner.

Dinner:
- Ikan/ayam bakar/stim
- Ceaser salad & ayam bakar/telur rebus (sedap wehhhh)
- Grilled lamb
- Ikan singgang -- perggghhh sodappp
- Satay
- Dan macam2 lagiii boleh makan

Kesimpulannya diet dengan alphalipid SD2 boleh makan apa saja yang anda mahu. Setakat nasi putih tu, apa la sangat. Nasi tu tasteless, tak makan pon takde effect rasanya. Yang penting LAUK PAUK boleh makan semua. Kalau diet boleh makan nasi je tak boleh makan lauk, lagi kejam, betul tak? :D So tepuk dada, tanya selera. Siapa nak kurus, kena lah berusaha. Kurus takkan datang tergolek. Hihi.

Nak order Alphalipid SD2 dengan saya? Boleh2. Just sms/whatsapp saya di talian 016 233 5384. Harga istimewa utk reader blog ini. Terbaek tak? :x



No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha