Wednesday, June 12, 2013

Sambungan cerita pengalaman bersalin di azzahrah (pictures)

Assalamualaikum ;;)

Pergh tajuk tak boleh blah, siap ada uncut scenes dah rupa mcm cerita censored pulak kan nyah? HAHA. Anyway got few pictures to share with you all since ramai yang tanya tentang kos bersalen di pusat rawatan islam az zahrah. Dan ada jugak readers blog yang suruh whatsapp gamba bilik single tu macam mana. Maybe dia nak tau berbaloi ke tidak dengan kos keseluruhannya gitu. Jom ulang balik cerita almost 4 bulan lepas. Ayuhhh ~~~


Malam sebelum bersalin. Masih steady macam biasa. Tak sakit but of kos neves gila sebab dah tau akan bersalen jugak besoknya. Bag mama dan baby da siap. Bag papa dan rayyan pon da siap since memang da plan semua akan bermalam kat hospital. Bapaknya siap tak nebes langsung tido lewat pastu liat nak bangun paginya. Sabau jer lah. Hihi

Sesudah memasukkan diri ke wad, setel registration dalam 9 am lebih, nurse pon mula pasang mesin CTG dengar jantung baby tu. Jam 11 am baru start masuk ubat induce.

Selepas bergelut yang maha sakit bermula dari jam 2.30 sampai 4pm maka keluar lah ini budak. Baby LIFELINE memang steady lah. Hihi. Dah overdue pon relax duk dalam perut mama hehe

Copy paste Muhammad Khair Rayyan kan ;)

Ni bilik aku menginap. Besar macam hotel. Nak sumbat 1 family 10 orang pon boleh. Bawak je toto dengan bantal masing2. Memang selesa sangat2. Dont worry. Ada tv aircond dan toilet. Dan jugak sofa bed utk peneman

Sofabed

Sebelah baby tu ada extra chair utk duduk2. Dan almari kecik utk barang2 personal.

Cubaan pertama abg menerkam adiknya -_-" huhu. seramsss

Masuk je bilik, nampak katil dan sofabed belah kanan

Toilet di penjuru bilik gitu. Toilet pon spacious. Not bad at all. Sepadan lah dengan harga nya yg macam hotel juga HAHA
Begitu lah serba sedikit gamba yang sempat disnap kan. Harap semua terhibur dengan info2 ini. Hihi. Ramai yang email nak mintak gamba tu, boleh je refer entry ini ok. Kepada bakal2 ibu, selamat bersalen molek2 yer :p

4 comments:

  1. mmg way much better drp bilik kt Annur. boleh tak nk bersalin kat Azzahrah tp dengan Dr. Fatimah Annur tu? kekekeke =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha boleh2 tp lg mahal kot kena kawtim dgn 2 pakar perubatan ahaha :D bilik annur camne?

      Delete
  2. tetiba rasa "macam bestnye" hihihi

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha