Tuesday, July 30, 2013

#iftargram

Assalamualaikum ;;)

Awal2 Ramadhan gigih la ambik gamba juadah berbuka. Ni nak last2 kemain malas lagi mak encik. Skarang rutin tiap2 hari habis azan baru makan sebab berkejaran sediakan meja makan once MK calming down the little diva a.k.a Hasya ;) Awek tu kan, macam tau2 jer. Time nak berbukaaa la dia jerit paling kuat skali. Pantang tgk muke mama menjerit nak mengopek lettuuw. Takkan nak suruh papa siapkan juadah berbuka. Memang tak la. Ada yang berterabur atas meja tu kang. Aku ni mudah sakit mata. Let me do it and husband, please take care the baby. Hehe


Siakap 3 rasa wuaaa dapnyeee

Ade tomyam, siakap stim limau dan puding roti :)

Sambal udang petai, ayam goreng kunyit

Spaghetti aglio olio

Lala masak lemak cili api. Lala masak pedas not in the picture

Nasi lemak -- taken after makan tu yg terabur tu hehe

Ikan tongkol masak kicap dan kupang goreng kunyit bersama sayur buncis gituuuu
Dan makin hujung2 Ramadhan ni, makin malas nak memasak. MK plak manjakan bini dengan ayat2 manis 'beli jela, sayang tak penat ke'. Amboi.... Memang pucuk dicita ulam mendatang la {betulke peribahasa ni sorry kalo salah}. Makanya now just masak 1 lauk je la sehari utk backup waktu sahur nanti. Selebihnya beli beli beli. Hehe. MK kata lagi, cukup lah 20 hari masak, 10 hari lagi beli jelah :x

Sabtu, cant wait!


No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha