Thursday, August 22, 2013

i-cant-believe-i'm-29 conflict HEHE

Assalamualaikum ;;)

Tahniah. I'm another year younger. Hihi. Yes i am 19+10. Wuah. Nak jugak sweet 19 gitu kann. Ku panjat doa kepada Allah swt agar doa di dalam solat-solatku dimakbulkan. Aminnn...

Well, perempuan dan umur adalah MUSUH jika makin lama meningkat. Perempuan takutkan kedut2 muncul dimukanya... takut suami tidak suka lagi melihat wajahnya yg tua... that's cliche. The truth is women love their age. Lagi banyak umur lagi happy. Sebab lagi banyak umur, lagi banyak anak, lagi banyak cinta, lagi banyak kasih sayang, lagi banyak pengalaman, lagi banyak income and the list goes on.

Betul. Yang ditakutkan hanyalah angka 29, 30, 33, 35, 40..... tapi di sebalik nombor2 itu adalah kehidupan. Dan saya sayangkan kehidupan saya. Dan sangat bersyukur kpd Allah kerana diberi peluang untuk hidup di dalam kehidupan seperti ini. Alhamdulillah. Mungkin tidak lawa mana, tidak bijak mana, tidak kaya mana dan macam2 lagi. Tapi, ianya cukup. Cukup cukup sudaaah ~~ eceh nyanyi plak ;))

Rancangan Allah tu cantik. Kadang2 Dia hantar hujan. Kemudian Dia turunkan pelangi. Cantiknya... Bertuah kita kan kawan2. Tempat kita aman damai. Di tempat lain, ada sahabat kita sedang hidup dihujung senapang, perut pun dah bunyi machine gun kelaparan, sembahyang di atas lantai penuh darah ahli keluarganya...

Ya Allah... Terima kasih Ya Allah.. Kerana lahirnya aku di sini yang aman dan sebagai seorang muslimah...



3 comments:

  1. ..HEHE DH TAU UMUR DAH..HAPPY BIRTHDAY YANG KE 29.. MAY YOU LIVE HAPPILY EVER AFTER WITH YOUR LOVE ONES

    ReplyDelete
  2. congrat for reaching 29!!! bless life always!!!!...aishhh me going to be that 4X another 2 years...ageing!

    ReplyDelete
  3. salam kenal..

    happy sweet 29..

    akak dah 45 dik.. huaaaa..huaaa

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha