Tuesday, September 24, 2013

Celeb Anniversary di Impiana Resort Cherating

Assalamualaikum ;;)

Bukan selalu dapat bercuti. Rasanya setahun sekali pon susah. Tahun lepas just ada pergi jalan2 ke Bandung. Lepas tu tak ada pon pergi mana2. Dalam Malaysia nan ado, luar Malaysia apetah lagiiiii. Huhu. So untuk memeriahkan lagi rumahtangga yang sememangnya makin meriah dengan kehadiran #nurhasyahadirah, dapat pergi bercuti just the four of us sangat best skali. Before tu, on the exact day of the anniversary memang ada short weekend getaway ke Gold Coast Morib Sepang dengan geng Puteri 7. Tapi yang ni just kami je. Kebetulan balik Terengganu so amik peluang melawat belah pantai timur nun. Seriusly, ini kali pertama singgah Cherating setelah 4 tahun mengkahwinkan diri. Ayat apekah ini - mengkahwinkan diri?? ;))

So joms cuci mata. Apa ada di Impiana Resort Cherating. Overall saya bagi score 4.3/5 bintang. Hihi. Best, ada private beach. Yang tak bestnya sebab resort so bangunan tak tinggi so dapat bilik tingkat 3 ko panjat la tangga T__T

Memang pilih resort ni sebab dia ada seaview room. Gituuu. Nak romantik2 kaedahnya. Skaliiii bila malam bukan nampak apa. Gelappppp je. Mak takuttt haha. Hasya awal2 dah tergolek rasmikan tilam empuk.

Spacious and comfy room

Kemain mekcha

Breakfast on bed. Cheeewah. Eh idakkk. Ni bukan breakfast tapi pre-lunch. Pas mandi pool lepas breakfast tu, lapo. Tu trus call room servis tu. Ingat ada menu lunch tapi blum ready lagi. Ada american breakfast je. Layan jela labuuuuu.

Sakan la abang berlari macam tak cukup tanah. Siap menjerit2 bagai. Dah la ada pokok besor tepi tu. Aku kan kuno sikit. Penakot ya hamat. Mule laa terbayang objek2 pelik celah pokok T___T

Dah sebatu abang berlari menuju ke pandai. Sakan abang eh. Menjerit sampai semua monyet2 tepi hutan tu pon surrender dengan jeritan anak aku ;))

Damainyaaaa tengok laut kan. Aku suka tengok laut. Jalan atas pasir tepi pantai berpegang tangan pelok pelok tapi aku tak suka mandi laut. Melekit. Yucks. Dengan sunburn nya. NO

Best woo lepak bercanda tepi ni. Mengintai2 orang mandi KAHKAH

View from balcony


Swimming-pool-yang-menghantui-rayyyan-sampai-tak-nak-balik :D

Mandi lawot pulakkk. Sampai merah padam muke anak. Siannn

Ni pagi waktu nak checkout. Ada kolam dekat reception area. Cantik

Both tembam


Sesekali dapat bercuti macam ni memang best. Nak buat tiap2 bulan memang tak laaa. Bankrupt mak. Tapi kalau ada masa dan duit lebih memang akan buat aktiviti bercuti anak beranak ni. Rayyan pon happy je kalau jalan2 macam ni. Hasya? Dia blom tau lagi. Nyonyot jee keje dia ;))

Until then, adios!


6 comments:

  1. bestkan sekali sekali cuti camni. kita tu hari bln dec lepas g cherating kt lagend hotel. ilham dlm perut lg. hahah. hanimunggg wehhh

    ReplyDelete
  2. salam dear,

    saya pun da sangat lama tak bercuti..padahal cherating ni dekat je dengan rumah mak saya..hehe

    Btw, kalau berminat dengan supplement from Shaklee saya ada buat promo ESP Shaklee..do visit my blog ye
    http://ainasuraya.blogspot.com/2013/09/promo-shaklee-esp.html

    thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuahh bestnyaaa umah dekat dgn beaches :D

      Delete
  3. Salam, ad tak bilik yang takde tangga? Ayah saya disable, terfikir nak bawa die bercuti. tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm, bilik ygbawah skali boleh terus dari reception, tak perlu naik tangga... Tp biasalah, kalau resort ni, dia tak friendly stroller/wheelchair sgt...

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha