Tuesday, September 10, 2013

Dah sunat ke belommm sheols?

Assalamualaikum ;;)

Ayokkkk. Taktahuuu.

Sheols tu tak lain tak bukan adalah mek Hasya lah. Ops, sorry memang cerita terhangat sekarang sudah pasti lah si kecik tu. Cerita abang bukan tak hangat, malah terbako dah. HAHA. Bukan taknak cerita pasal abang, tapi abang... sedang melalui saat conflict identity mencecah umur 3 tahun. Emosinya bergelora. Mulut kata lain, tangan buat lain, kaki hala ke lain. Contohnya; Order susu dekat mama. Mama mithali pun buatkan sebotol susu dengan penuh kasih sayang. Hulurkan botol susu, dia jawab "ammo syusyu, nak popok" (translation: tak mau susu, nak keropok). Dahhh kau kenapaa order susu tadi? HAHA gitu lah lebih kurang ;)) Ohh, nanti nak ceritakan cerita Rayyan buat mural kat dinding rumah k. Next entry. Hihi

Ok berbalik kepada kisah nak menyunatkan #nurhasyahadirah. Actually belum lagi. Tapi dah buat appointment. So lagi 2 minggu bersunatlah si Hasya. Mama is nervous tau. Rasa kesian pulak dia kecik2 dah kena sunat. Aku terlupa sebenarnya. Or... tak tahu kot. Yelah Rayyan mana ada sunat2 time baby kan. Memang plan nak sunatkan dia masa darjah 1 kot nanti. Makanya, terlupa pulak anak dara lain kisahnya. Kena sunat masa baby.

Masa rutin amik jab untuk Hasya tanya doktor bole sunatkan tak? Dia ala2 terkejut la cakap "dah besar belom sunat lagiii?"-- Eh besar ke. Baru 6 bulan kottt. Jawab aku dalam hati jelah. Hahah. Rupanya Dr kata better sunat 3 bulan ke bawah sebab dia tak lasak lagi. Betul jugak tu, Hasya dah lah tengah sakan duduk dan angkat2 badan nak merangkak skarang. Nasib ko la Hasya dapat parents tak serba tahu. Huhu

Hopefully lagi dua minggu adik baik2 aja sewaktu proses disunatkan tu. Takmo nangis2 k nanti mama susah hati. Hmm dah la cucuk 6 bulan haritu masih lebam lagi sampai sekarang. Tapi tak bengkak. Just lebam dan keras sket kulit tang kena cucuk tu. Normal ke eh. Cian iaaa....

 

4 comments:

  1. ooo..... nak senat ye..... masa sunat kan aleeya dulu tak ingat berapa bulan... tapi baby lagi.... 2 bulan kot.... mase tu ade darah sikit.... terpranjat..... kesian pun ade.... tapi doc selamber je... ye la kita 1st time kan.... hikhikhkk.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah ade darah keee? Sure cemas betul tu. Nevesnye maaa :((

      Delete
  2. apa?????? lom lagi.... nnt jaga molek tau sbb dia dah lasak tu. takut demam lak dia. Faqihah dulu sunat sejurus or sehari lepas lahir.

    tak pe la ciare..terlupa nak wat guane kan. jaga molek tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tu la pasal. belomlg sheols :p nape kome kome tak ingatkan,,mak pestime anak gegirl ni hihi

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha