Monday, September 30, 2013

Ramadhan Vacation di Zenith Hotel, Kuantan

Assalamualaikum ;;)

Wuah tertinggal plak entry vacation bulan Ramadhan haritu. Actually tak plan pon nak jalan2 before balik raya tapi sebab cuti panjang sangat before raya dan MK risau aku akan bosan melopong balik Ganu awal sangat (hihi) maka tetiba dia tanya 'nak pegi mana2 tak sebelum balik kampung?' wuahhh. Aku riang gembira la jawab NAKKK. Pastu sevey2 lah tempat2 best on the way nak balik Ganu tu... At least nanti tak jauh dah nak balik Ganu. Bulan 6 haritu dah pegi Cherating so kali ni, pegi town pulak lah. Ke kuantann kiteeee :D Zenith Hotel. Best sangat. Betul2 berhadapan shopping mall ape tah nama. Jalan kaki je masuk mall. Pergh terbaek. Amik bilik suite kot... Dah ala2 pent house atasssss sekali. Seram mak. Wiiwiiii

Hari Sabtu (sebelum raya), bertolak jam 11 pagi macam tu. Awal lagi so jalan tak jem since orang suke balik kampung malam raya kekdahnye hihi. Mekcha belum keluar KL dah tidoq. zzzzzz

Favourite part MKRayyan bila balik ganu. Sukaaaa sangat dia bila lalu bawah terowong ni. Asik cakap WOW WOW WOW. Haha

OK dah checked in!! Seperti biasa Hasya akan jadi Quality Surveyor check keempukan tilam hihi. Nyaris tak tergolek mekcha huhu. Bilik spacioussss sangat. I likeeeee. Siap ada free wifi dengan cable LAN. Terbaek noks.

Ada cermin besar jugaaaa. Mak suka. Hiks. Eh masa ni macam kurus. MACAM jelah. Bulan pose dan berat 62kg waktu sebelum berbuka dan 63kg lepas berbuka HAHA.


OK ni tempat favourite MKRayyan. Berejam berendam naik kecut. Tskkk. Aku yg dah gigil teman dia. Papa dia koser lettuwww nak join.


Mekcha

Kuantan's City view from the room. Tinggi ngatttt. Gayat mak.

Tertonggeng2 mekcha

Berbuka weols tapau kat param berdekatan dgn hotel je. Tak mampu mak nak makan buffet hotel RM99 sekepala. Kalo 2 kepala??? Hah. Jenuh. Pas berbuka ringan2 masuk shopping mall kat depan otel. Jalan kaki jeee. Orang ramai gila kotttttt. Ate orang tak abis lagi shopping raya. Weols sambung makan2 dan jalan2 je.

Bedtime stories. ABC songs jela bedtime stories dia. MKRayyan sebut 'ebici congs'. Suka sangat letak 'S' kat setiap perkataan dia. Feeling plural sangat HAHA.

Tidur lah anak. Awal je tido kat katil empuk. Kat umah kemain payah.

Internet ada jangan lupa guna. Rugiii rugii dah bayo memahal. Hiks. Tu air peberet iols kat Starbucks. Green Tea Latte. Perghhhh

Suka dalam duka. Nak nyusu lettuwwww :D

Jem jugak sikit sekitar town. Dah nak raya katakan..

Sahur provided. Aku makan tak hengattt. MK siap sound 'bila nak stop?' haha kuangasemmmm. Ate kalo dah buffet aku laju jeee. Asik menambah and nak rasa semua makanan. Kalo tak rasa rugii woooo. MK memang rugi bawak buffet sebab dia makan secoet jer. Pfftttt.

Nak balik dahhh. Jom siap2.

Nice ambience. We'll come back again.

Gurau2 anak veranak.

Jom balik Na na na na ganu kiteeeee :D Dan berhari raya yeayyy ^___^ On the way balik lalu Awana Kijal plak. Macam best. Next time kita check in awana kijal plak ek papa :p

Mekcha nak tido gitu la. Termenungggg je. Sambil tangan menggaru2 bantal. Hiks. OK tamat sudah short vacation kami di Kuantan!! Tak sempat nak makan seafood kat Tanjung Lumpur. Takpelah next time pulak pegi lagi K. Bye bye!!!~~~~


No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha