Thursday, October 17, 2013

Tutorial pakai tudung bawal lilit2 macam shawl gittewww :p

Hahah tajuk rasa nak bagi penampar je kan. Anyway, straight to the point, nah tutorial yg ramai mintak tu. Cewahhh mak feeling2 stylista sangat. Pffftttt. Cara pkai tudung ni memang tak ada inspired sapa2 sebab pada satu pagi it was like ting!! Dapat idea tetiba gara2 malas iron tudung bawal. Kalau lilit2 tak perlu iron sebab bole adjust2 tang lilit2 tudung tu kan. So this is it.



Step 1: Lipat tudung bawal 4 segi seperti gambar. Lipat 3/4 atau 1/3 pon bole

Step 2: Pkai la inner ke ninja turtle ke whatever. Letak di atas kepala. Salah satu adjust pendek mcm gambaq. Tak kesah la belah mana. Janji selesa

Step 3: Lilit bahagian panjang tarik ke belakang dan pin kan bebetui atas kepala hang. Hihi

Step 4 dan 5 tu kira dah siap le tu. Adjust2 ikot suka dan tambah la pin kat mana hang suka bak ang ;))

Sekian sahaja tutorial tak seberapa dari puan ciarebaha. Until then adios dan selamat mencuba!!
posted from Bloggeroid

1 comment:

  1. salam..hai ciare..lama da folow blog u..salam perkenalan ye
    =)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha