Monday, November 18, 2013

It was a chaos weekdays and weekend!!

Assalamualaikum ;;)

...and still chaos. Phew. Penat lelah letih risau takut gembira macam2 perasaan lah aku alami since Isnin lepas. Dan... Dalam 7 hari yang lepas, total aku tidur tak sampai 20 jam. 20 jam bahagi 7 hari means dalam 3 jam sehari je aku tido uols.

Ya Allah.

Tapi entah dari mana kekuatan aku masih boleh berdiri untuk mencari rezeki dan menjaga keluarga ku. I'll do my best for both.

Minggu lepas kebetulan sangat2 busy dengan kerja. Memang setiap malam stay up buat kerja. Pukul 4 lebih baru tido and pukul 6 bangun balik.

Kebetulan My Little Princess pula demam. On off demamnya. Siang tak demam. Malam demam. Bila demam boleh cecah 40'c. Ya Allah....risaunyaaaa...

Dalam busy2 dan kepenatan weekend baru ni pergi berjalan kejap ke Melaka. Short holiday for my little prince, sempena he turns 3 years last saturday.

Pegi jalan2, adik badmood. Yelah siang dia takdemam, tapi moody la. Langsung tak ada gelak ketawa adik sepanjang sabtu ahad.. Cecah waktu maghrib plak adik confirm demam sampai subuh. Memang tak tido la haku. Nama je tido kat hotel tapiiiiii...idak tido T___T

Kat Melaka pon just pegi Zoo, jalan2 town, naik river cruise, pergi Dataran Pahlawan Mall.. Cuaca pula hujan memang tak mengizinkan nak berjalan sangat. Sebab takut adik kena tempias hujan tu. Dah la dia badmood je sebab kena makan ubat segala kan. Marah lah sheols huhu

Balik je Melaka lepas Asar tu badan dia dah start panas. Maka terus zassss pergi Azzahrah Bangi. Takde plak doktor check darah. Dia just tukar ubat je. Dan alhamdulillah ada perubahan baik. Legaaa lah skit.

But still, can not miss medication time. And now, here I am, buat kerja. Kepala dah berdenyut-denyut... Tekak terasa kering payau.. Hidung terasa sempit nak bernafas...

Ya Allah, permudahkan segalanya....

Amin

 

2 comments:

  1. jage diri bebaik tau.... take a rest key...

    ReplyDelete
  2. banyak2 bersabar sis .. ujian DIA semoga kesayangan semua cepat sembuh , makan ubat n take care

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha