Monday, November 4, 2013

Weekend

Assalamualaikum ;;)

Sabtu tak pegi mana-mana pun. Sebab Mekcha not feeling well. Bontot gegirl melecet. Sian dia. Memula letak ubat cream ape tah. Tak sesuai kot. Lagi teruk melecetnya. Pastu guna kaedah cuba jaya, try bedak aiken. Sebab kan bedak berubat. Sekali ting!! Alhamdulillah. 3x pakai kering dah tempat melecet tu. Maka, mommy is happy jadi jommm pergi jalan-jalan.

Ingat nak pergi KL Birk Park (kalau pergi hari sabtu mesti dapat jumpa Tasha and Bella and of course The Astronaut with her beautiful lady Dr Halina) tapi pikir punya pikir terus tukar plan nak pergi KL Tower. Kesian weh dah dekat akhir 20an baru sampai KL Tower. Biasa tengok dari jauh je kann.

Nak pergi shopping takut sedih sebab tak dapat shopping (note: bulan sengkek haha) maka jalan2 jelah bawa kids kan. Yang penting they're happy :)


Pukul 11 lebih dari rumah. Rayyan lah makhluk paling happy sebab nak keluar jalan-jalan. Hari sabtu he got moody all day sebab papa mama tak kerja apsal duduk rumah? Alahai. Kesian. Jenuh explained adik tak sihat. Tak boleh keluar. But then, malam tu, Mekcha getting better and we went to Giant BK5 untuk mensenyapkan si abang. Berlari tak cukup tanah dalam Giant. Abang, abang... ;))

Yours truly yang tembam. Ye, peha dengan lengan je berjaya dikecikkan dengan diet yang tak berapa diet TAPI, perut belum lagi. BELUM. Masih tebal. Hanya abdomen-workouts sahaja yang boleh memecahkan lemak-lemak di situ. Kadang2 rajin jugak buat sit up. Buat 3 hari sebelum tido. Tapi lepas tu lupa seminggu. Haha. Tak boleh macam tu, kena consistent, tapi....

Naik kuda di KL Tower!! RM25/1 round ride. Boleh lah. Janji merasa. Aku dah naik kuda. Kau ada? HAHA

Kemudian balik lah kami. Just jalan-jalan. Ronda-ronda. Ingat nak naik KL Tower tapi queue punya lah panjang. Mekcha baru sihat, takut plak nak kluar lama-lama kang melecet semula plak. Haa tengok tu, once you have kid(s), all you think is YOUR KIDS. Nak pergi mana, berapa jam, convenient or not, stroller-friendly or not, ada kids meal or not.. Gitu.. Bukan lah CEREWET, tapi bila masuk fasa mak-mak ni, memang akan begini. Most parents are like this, right? Please say yes so I don't feel like i'm a fussy-type-of-mom Hehe


Had asam pedas for lunch then balikkkk. Begitu saja. Malam balik rumah, tengok movie 'The Great Gatsby' hihi. Harini kerja sehari esok cuti balik, yeayness!! :D

2 comments:

  1. Aini pun tak pernah jejak kaki kt KL Tower.. lg cedihkan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kita. Mmg x penah sampai b4 tp now bole berlagak sbb dah sampai HAHA

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha