Tuesday, December 3, 2013

Hotel Review: Swan Garden Hotel, Melaka

Assalamualaikum ;;)

OK untuk meluangkan masa yang tak berapa nak ada ni, moh kite menulis blog. Since kerja perlu ditangguhkan beberapa minit gara-gara bergaduh dengan server, jadi jangan buang masa. Let's write. Anything will do. Tulis je. Tahukah anda aktiviti menulis dan membaca boleh mengurangkan peratusan mendapat penyakit nyanyuk pabila tua kelak? Tak tahu? Kesian. So go grab the damn pen and start writing HAHAHA tak kelakar pfftt


Maka pada tanggal (bukan dibaca sebagai penanggal) 16 Nov bertarikhkan hari lahir si Rayyan atau dalam bahasa ngerinya, hari aku mengeluarkan dia dari diri ku ecewahhh, kami pergi jalan-jalan Melaka. Short vacation but it was awesome (thumbs up)

Dah book hotel since like 2 months ago dan telah kupilih Swan Garden Hotel. Bilik jenis Swan Suite. Great ambience. No swimming pool. Yes bathtub. Yes good food. And yes near to the city. About 5 miles away kot or less


Interior bilik ni sangat comel. Bertemakan off white memang sangat mentenangkan. Lepas tu ada perabot2 comel ala vintage seperti di atas. So classy right?


TV pelbagai channel. Sepanjang malam layan movie. Kebetulan hujan, mekcha pon not feeling well, jadi duduk bilik layan movie. Kebetulan kedua pula channel movie tu pasang pilem The Twilight SAGA breaking dawn part 1 and part 2. Terbaekk. Hihi


Like like


Dah ada kids ni memang macam2 benda kena bawak. Bekas hijau tu bekas ajaib. Tanpa bekas tersebut maka gundah gulana lah rayyan. Bekas susu dia hihi


Opocot siapa gemok ni??


Wardrobe yang complete dengan safety box, iron segala bagai. Hair dryer je nan ado


Tempat mekcha berendam dalam sinki tu laaa


Shower and bathtub pula tempat kegemaran abang. Layannnn


Abang dah tau dah konsep hotel2 ni. Bila sampai hotel kemain seronok lagi beliau. Terkinja-kinja sampai susah nak amik gambar static huhu


OK macam ni pon jadi lah. Yeayy. Overall saya (tetiba sopan sangat bersaya) beri 4 bintang out of 5 stars. Jika ada hair dryer, swimming pool dan extra lampu dalam toilet pasti dapat 5 bintang :D


4 comments:

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha