Tuesday, March 12, 2013

Dapatkan berat idaman dengan SD2 ;)

Assalamualaikum semuaaa ;;)

Nak share dengan uols satu testimonial ni. Rasa kagum sangat sebab saya kenal testimoni ni. My very own friend masa kat matrik Penang dulu. Kami duduk 1 floor yang sama. Selalu bersukaria bersama. Hehe. Asalnya Fida memang slim tapi lepas kahwin berat naik mendadak. Sama la macam tuan punya blog ni haaa. Lepas kahwin 9 bulan saya naik 9 kg okeyyy. Kau mampu?? Huhu.

Jadi Fida telah mencuba SD2 selama 6 tin dan hasilnyaaaaaaaa. Wallahhhh.. Superb mantap!! Dapat balik berat anak dara youuuu. Phewww terbaek lah Fida!

Dari 74kg turun ke 57kg. Wuah wuahhh. Kelas kau Fida ;;)



Haaa jadi siapa2 yang berminat bole sms/whatsapp saya di 0162335384. Khidmat nasihat akan diberikan secara percuma. Meh order meh!! Special offer utk reader blog ini. Wink wink ^__~

posted from Bloggeroid

DAY 7.. Cukur rambut :)

Assalamualaikum ;;)


Pada hari yang barakah.... Hari ketujuh... Kami telah mencukur botak si Hasya.... Hehe... Tak ada majlis. Tak ada keramaian. Kami laki bini jer yang mengerjakan kepala si anak. Sampai gondol. Hehe...



Ambil berkat, mencukur anak pada hari ke7. Alhamdulillah. Dulu masa si abang Rayyan kami tak berapa cerdik lagi bila masa nak potong rambut si anak. Ingatkan buat masa majlis cukur jambul. Hehe. Sbb tu Rayyan dulu cukur masa umur 44hari. Rambut pon dah tebal gila dan susahhh nak cukur.


Ok itu aje lah nak cerita. Tak sempat nak celoteh banyak2. Bubbyeeee ;;)

posted from Bloggeroid

Tuesday, March 5, 2013

1st night with Nur Hasya Hadirah...

Assalamualaikummm ;)


Okay ramai yang tanya berapa kos bersalen kat Azzahrah tu. Sesungguhnya iols tak tau. Sebab pakai GL ofis. Panel company katanyaa... Tapi masa sebelum warded tu ada tanya staff situ.. Range harga kalo bersalin normal maksimum RM3K kalau amik semua procedure painkiller,epidural dengan vacum. Aku just painkiller n vacum je. Epidural rm700 kalo tak silap. Kat bawah ni harga ikut bilik..


Bilik 4 bedded RM90 1 malam
Bilik 2 bedded RM120 1 malam
Bilik single RM180 (kalo tak silap) 1 malam
*meals incl


Aku amik bilik single. Sbb bilik lain tu suami tak bole teman. Perempuan je bole teman. Ikut pengalaman, memang perlukan peneman bila lepas bersalen. Sebab semua benda perlukan bantuan hatta memakai sepender. Jadi memang kena amik bilik single sebab aku takda perempuan yg bole jadi teman. MK jela satu2 peneman setia aku...


Tapi dengar cerita kawan yg baru bersalen di putrajaya presint 8 (seminggu lepas aku bersalin) dia dapat bilik single okayyy. Bernasib baik betul lah. Ko ingat senang nak dapat bilik single kat hosp gov?? Hihi...


Anyway perlu diingatkan di sini, bersalin kat private ke gov ke, sakit tetap sakit. Tak semestinya bayar mahal tak sakit. Kalo amik epidural sah2 la tak sakit kan. Tapi ubat bius abis karang sakit jugak koo. Cuma sebab utama aku pilih Azzahrah sebab dia pusat rawatan islam. Doc perempuan. Staff2 o&g semua perempuan. Serik rasanya bersalen kat hosp gov pelbagai doctor lelaki perempuan ada bukan islam pulak.. Seluk2 baekk punya. Serius rasa kena rogol je. Huhu. Jadi, jika ada pilihan apa salah pilih yang islamik sikit. Paling bersyukur laaaa sebab company punya panel azzahrah.. Dan bole cover kos bersalin. I love u lah company! Nanti naik kerja akan lebih bersungguh2!! Eceh ;;)


Sekian saja laporan dari saya tengah malam buta ni. Daaaaaa

posted from Bloggeroid

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha