Thursday, May 30, 2013

Keajaiban susu :)

Assalamualaikum ;;)

Syukur Alhamdulillah....

Speechless.... *__*

Agak tak sangka sebenarnya saya boleh pergi sejauh ini dalam menjual susu produk keluaran New Image ini. Dulu mula2 memang join sebab nak dapatkan harga ahli saje. Then ada jatuh bangun terduduk dan akhirnya, here I am... A supervisor. Alhamdulillah. Dapat naik pangkat setelah sebulan setengah bergiat secara aktif. Walaupon sebenarnya dah register bulan januari tak silap. Tapi masa tu jadi ahli tido jer ;))

Jadi, siapa tak percaya... Saya tak salahkan anda.. Sebabnya, anda belum percaya. Apa kata anda cuba, kemudian anda akan percaya. New Image bukan hanya ada susu untuk kurus (SD2) tapi ada susu magic iaitu LIFELINE dan juga produk2 health supplement yang lain. Siapa nak energy lebih boleh ambil K29, siapa nak fikiran cerdas ambil RDA, siapa nak tidur berkualiti ambil SLEEPTIME, dan pelbagai lagi. Anda belum kenal, maka belum cinta. Apa kata buka kan hati untuk menyelami business ini. Apa susah? Modal RM60 SAHAJA. MLM? Yes. But trust me, it's different. Dulu saya juga membenci MLM sebab pernah tertipu namun, sebab PRODUK New Image ni bagus, hati terbuka. Dan saya sudah menjana pendapatan tambahan.

Walaupon pendapatan bulan pertama tak cecah RM100 tapi MK (suami aye laa) pon kagum. Lalu menginvest lebih banyak dan join sama business ini. YA, MK juga sangat bencikan MLM. Sebab tu awalnya saya join tak brief banyak pada dia. Just mention jual susu saje. Lama2 baru cerita dan pulak saya lose weight, maka dia percaya. Dan terbuka hati. Begitu. Mudah.



Saya tahu ramai di luar sana, yang belum tahu sepenuhnya mengenai produk HOT kami iaitu Alphalipid SD2 dan Alphalipid LIFELINE ini. Satu susu nak kurus satu lagi susu kesihatan. Nak tahu lebih lanjut boleh sms/whatsapp saya di talian 016 233 5384.

Nak jadi business partner? Boleh. Roger2 sahaja dan saya akan guide anda untuk jana pendapatan tambahan. SMS/whatsapp 016 233 5384.

JUAL SUSU dan TEBALKAN POKET, JOM ;)

Tuesday, May 28, 2013

Princess Mama Dah 3 bulan :) & 4 tahun bersama ~~~

Assalamualaikum ;;)

In fact, she's already 3 months and a half at this moment :) Terima Kasih, Ya Allah... Di atas hadiah yang tidak ternilai ini. 2 orang anak yang sihat dan cerdik. Penawar duka lara mama dan papa. Alhamdulillah. Saya rasa bangga. Sebab sudah menjadi emak. Yang sedang membesarkan 2 orang anak. Dan anak2 lain yang bakal ada suatu hari nanti. Mama proud being your mama. Sebab mama tau anak2 mama cerdik pandai comel dan segala2nya yang baik tentang anak mama. Yup, anak2 mama lah perkara paling miracle yang terjadi dalam hidup mama. Mama happy dengan adanya anak2 mama. Dan papa, perkara paling segala2nya dalam hidup mama. I love you so strong HEHE :x

This thursday, our 4th anniversary.

Love love love love. Mucho lovessss is in the air ~~~~

Picture taken on this girl's 3rd months young. Errk dahi mama tercover oleh phone's casing. HUHU

 

Testimonial SD2 ke 3 mrs ciare baha ;)

Assalamualaikum ;;)


Nak dijadikan cerita, minggu lepas aku tak muat tau printed blouse yang aku jual ni. HEHE. Malu gile babe, iols ingat muat. Anyway pagi tadi try cuba dan tetiba muat boleh? ;)) Material adalah linen jadi ianya tidak memeri/stretchable seperti lycra. Baju ni muat dari saiz S ke small L... Bahagian bahu, lengan, dada muat dengan perfect, siap longgar2 lagi. Tapi tang montot mak muat2 je. Last week tak celuih nak masuk ok :D HAHA. So minggu ni dah muat2. BESTKANNN. Mihmih.. Jadi siapa yang rasa dia saiz L kecik dan kebawah boleh lah cuba baju ni. Memang best. Kain sejuk. Tak payah iron, itu paling best. Selamat bershopping di Ciare Closet ^__^

Oleh itu terbukti Alphalipid SD2 memey berkesan. Siapa nak tau lebih lanjut tentang produk ni boleh sms/whatsapp saya ye 016 233 5384. Jgn risah olang pelak talak sombong looo (orang perak tak sombong) hehehe. SD2 adalah ready stock. Ada banyak kat rumah ni, siapa nak hello2 jer cepat2. InsyaAllah harga boleh runding, saya suka tolong orang.. Saya pon gemok bangat dulu... Jadi paham perasaan orang yg berusaha nak kempis2kan sikit badan tu... Jom order sekarang, bukan besok bukan lusa, but NOWWW ~~~ 016 233 5384

Monday, May 27, 2013

Ciare Closet *Printed Blouse*

Assalamualaikum ;;)

RM38/pcs AND FREE POSTAGE :D

Measurement when laid flat ~
(S-small L)

Width 50 cm
Length 61 cm
Shoulder 38 cm
Arm hole 25 cm
Hand length 53 cm











Wednesday, May 22, 2013

Lagi testimonial Alphalipid SD2 dari puan ciare ;)

Assalamualaikum ;;)

Just want to share. Tak perlu membebel. Let picture do the talking. Produk memang terbaik. Ready stock. Boleh order kalau nak turunkan kilo-kiloan dari badan anda. SMS/WHATSAPP 0162335384 ^__^


Batch #5 Tudung 3 Layer Chiffon (saiz L) dan Printed Blouse Teaser ;)

Assalamualaikum ;;)

Sila menjamu mata di Ciare Closet. Hehe. Ada stok terbaru panas macam pisang goreng panas ni. Tak pon macam karipap panas ;))



Ada yang berkenan? PM Ciare Closet (search di FB) atau just sms/whatsapp 0162335384. Tudung tu dah boleh cop kalau nak. Tapi printed blouse bole tengok2 jer dulu. Malam ni saya upload di FB dan boleh lah usha2 dan order ye. Thanks :x

Tuesday, May 21, 2013

Testimonial saya sendiri sbg pengguna susu alphalipid SD2 :)

Assalamualaikum ;;)

Syukur Alhamdulillah, akhirnya dapat juga saya berkongsi TESTIMONIAL DIRI SENDIRI dengan anda semua. Walaupon belum habis lagi tempoh diet SD2 tapi sangat2 tak sabar nak share

Berat sebelum ambil Alphalipid SD2 sekitar 72.5kg. Dan sekarang lepas ambil 3 tin berat adalah 65kg. Jumlahnya 7.5kg. Nampak macam sikit but it means A LOT. Sebab saya jenis gemuk lelemak bukan gemuk air. Sebab gemuk air lebih senang nak turun berat dari gemuk lemak tepu.

Berat saya sebelum pregnant 68kg. So now sangatttt happy sebab dah berada di bawah angka 68kg. Dan paling penting walaupun hanya turun 7.5kg TAPI BANYAK INCHLOSS. Rasa tak percaya boleh pakai balik baju zaman2 sebelum kawin dulu di mana masa tu berat saya 53-55kg.
 
Macam mana saya ambil SD2 ni? Begini ceritanya..
Tin 1 & Tin 2 = Berturut minggu
Stop 2 minggu (tanpa naik berat, menten je)
Tin 3 = Baru je habis
Tin 4 = Start esok

See? Ade gap di antara tin tapi berat tetap tak naik. Gituuu. Sangat terbaek. Saya dah cuba dan sangat falling in love dengan produk ni. Jadi sebab tu saya yakin dan berani nak promot produk ni pada kawan2 semua.

Jom order: PM/sms/whatsapp 0162335384. Siapa nak jadi member dan dapatkan harga ahli pon bole roger2 saya tau. Agent needed!!


Batch #4. Ready stock tudung 3 layer chiffon. Cepat2, limited ni, macam pisang goreng panas2 ;)

Assalamualaikum ;;)

Price: ONLY RM59!!
Size: M L XL (refer picture)
Happy shopping ^___^

p/s: Untuk order boleh contact FB ciare closet/email ciare.baha@gmail.com/
sms or whatsapp 0162335384









Monday, May 13, 2013

Selamat Hari Mama ♥ ♥

Assalamualaikum ;;)

Alhamdulillah... Ini kali ke2 menyambut HARI IBU sebagai mama. Takde lah sambut sangat pon. But I'm touched. Melihat anak2 membesar.. Mama harap next yer Khair Rayyan dah pandai la wish 'selamat hari mama!!' hehe. Ade juga ajar dia sebut happy mother's day semalam tapi tahapa2 bunyinya. Macam bahasa korea ada gak ;)) Abangggg...abanggg :D


Anyway agak sedih sebab Hasya is not feeling well since jumaat haritu. Tak demam, tapi batuk teruk.. berkahak.. selsema meleleh.. hidung tersumbat.. So setiap kali nak menyusu dia akan menangis2 la sebab hidung tersumbat. Bila tido dengar nafas dia berbunyi. Aduhhh pendihnyaaa hati mama. Bawak jumpa doktor, sampai 5 jenis kauuuuu ubat dia bagi. Tengok Hasya makan ubat nangis, dengan aku skali nangis. Last skali langsung tak makan ubat. Aduhhh. Aku ni memang tak kental lah nak bagi anak makan ubat. Sebab ubat tu kan dadah. So nak bagi dadah kat anak? Yes I know agak cetek pemikiran di situ. Walhal kalau taknak makan ubat, apsal bawak pegi klinik kan? Sah2 la doktor akan bagi ubat kalo pegi klinik. Blurrrrrnyaaaa (-_____-")

So alternatif mama just sapukan kunyit hidup kat batang hidung dia. Then sedut hingus secara kerap. Pastu baru belajar cara nak menyetimkan muka dia lalu mencairkan kahak. Malam ni mama praktis stimwap utk saluran pernafasan Hasya ye. Cayangggg ia...


Walaupun not feeling well, layan jela mama jangokkan saye huhu. Sampai ngantuk2 tunggu mama siap photoshoot saya haha

Muke "what theee...." hihi

Makan tangan pon sodapp. Nom nom nom. Baru je bagi lesen L kat Hasya. Bukak mitten dia. Lajuuu je isap jari. Mitten asik basah. So better la isap jari dari isap kain mitten tu. Ye dok??

Percubaan abang nak menetekkan adiknya malam tadi. Hasya nangis pastu dia selak baju. Sebut icap icap icap. Suh adik isap tek dia KAHKAHKAH :D

Sekian sahaja entry kali ini. Selamat Hari Ibu semua, kawan2 yang bergelar ibu :x

Friday, May 10, 2013

Batch #2 Tudung 3 Layer Chiffon Saiz M & L (part 2)

Assalamualaikum ;;)

Stok terbaru sudah sampaiiiii. Serius cantik2. Color menawan hati dan harga pastinya sama. Masih berbaloi.

Retail: RM65
Harga Promosi: RM59

Grab grab grab!! :D

Nak order? Bole email ke ciare.baha@gmail.com atau sms/whatsapp saya di 0162335384.

available

sold

available

sold

available

available

available

Related link:
Batch #1 Tudung 3 Layer Chiffon Saiz M & L (all sold out)
Batch #2 Tudung 3 Layer Chiffon Saiz L (part 1)
Batch #3 Tudung 3 Layer Chiffon Saiz L
 

Wednesday, May 8, 2013

Apa kata survey....? Anda sudah peplum ke belum?? ;)

Assalamualaikum ;;)

PEPLUMMMM PEPLUMMMMM hihihi. Anyway sekarang ni memang betul2 demam peplum kan. In fact aku sendiri pon dah berderet koleksi peplum. Sampai MK cakap "ni baju ape kembang2 ni?" hehehe. Dah la orangnya kembang pakai baju kembang so double kembang. Mihmih. Takpaaa yang penting kena yakin gojesss. Wekkkk (muntah ijau ;)) )

Anyway nak buat survey ni.. Ciare Closet memang dah lama plan nak bawak masuk peplum dengan blouse skirt bagai. Dah order pon, tapi barang yang sambai tak seindah rupa. So sibbaikkk boleh pulang barang dan dapat duit balik. Tudung 3 layer chiffon pon macam tu jugak, ada kes tudung kena pulangkan balik sebab janji saiz L tapi hantar saiz M. Frustrated mak.

But now dah jumpa barang baekkk, kualiti dijamin sangat bagus dan harga SANGAT BERPATUTAN tau. Kalau bawa masuk stok ni, harga jual sekitar RM40-45 sahaja. Yang printed biasanya mahal sket la RM45. But ok whatttt... Much cheaper i think. Nak tengok sekilas gamba contoh di bawah. Anyway yang ni belom ready stock tau. Baru nak survey jeee. Kalau ramai berminat minggu ni jugak Ciare Closet bawak masuk barang baek ni ;;)


Cantik2 kan designnya uols? Haaaa best bangattt. Jadi, jika berminat silalah sms/whatsapp Ciare Closet di 0162335384. So bila ramai yang respond baruuuu kami bawak stok masuk ok... Oh saiznya free size. Muat S-L... Measurement nanti saya cuba dapatkan.

Ok tu je nak cite, thx bye :-h

Tuesday, May 7, 2013

Batch #3: New arrival ~~ Tudung 3 Layer Chiffon Saiz L (13'-15')

Assalamualaikum ;;)


Sempena Hari Ibu yang makin hampir ni, belilah tudung cantik2 ni untuk ibu anda ;;) Atau jika anda lelaki yg sudah beristeri, belilah sbg hadiah untuk ibu kpd anak2 anda... :x


Untuk order, sms/whatsapp 0162335384. InsyaAllah saya akan respond asap. Email pon bole ciare.baha@gmail.com

Price? ONLY RM59. Buy more than 1 for discounts ;)

sold out

available

sold out

available

reserved

reserved

reserved

available

available

reserved

reserved

available

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha