Tuesday, July 30, 2013

#iftargram

Assalamualaikum ;;)

Awal2 Ramadhan gigih la ambik gamba juadah berbuka. Ni nak last2 kemain malas lagi mak encik. Skarang rutin tiap2 hari habis azan baru makan sebab berkejaran sediakan meja makan once MK calming down the little diva a.k.a Hasya ;) Awek tu kan, macam tau2 jer. Time nak berbukaaa la dia jerit paling kuat skali. Pantang tgk muke mama menjerit nak mengopek lettuuw. Takkan nak suruh papa siapkan juadah berbuka. Memang tak la. Ada yang berterabur atas meja tu kang. Aku ni mudah sakit mata. Let me do it and husband, please take care the baby. Hehe


Siakap 3 rasa wuaaa dapnyeee

Ade tomyam, siakap stim limau dan puding roti :)

Sambal udang petai, ayam goreng kunyit

Spaghetti aglio olio

Lala masak lemak cili api. Lala masak pedas not in the picture

Nasi lemak -- taken after makan tu yg terabur tu hehe

Ikan tongkol masak kicap dan kupang goreng kunyit bersama sayur buncis gituuuu
Dan makin hujung2 Ramadhan ni, makin malas nak memasak. MK plak manjakan bini dengan ayat2 manis 'beli jela, sayang tak penat ke'. Amboi.... Memang pucuk dicita ulam mendatang la {betulke peribahasa ni sorry kalo salah}. Makanya now just masak 1 lauk je la sehari utk backup waktu sahur nanti. Selebihnya beli beli beli. Hehe. MK kata lagi, cukup lah 20 hari masak, 10 hari lagi beli jelah :x

Sabtu, cant wait!


Monday, July 29, 2013

#ootd katanyaaa HAHA

Assalamualaikum ;;)

Entri kena peram. Heh. Saje nak letak gamba ni kat blog. Rasanya kalo upload latest picca, baju and seluar tu dah banyak longgar, feeeewiiiittttt ;) Selamat berbuka! -- walhal lambat lagi berbuka. Aduhh lemau nyaaaaa sebab missed sahur T__T



Contest contest!!

Assalamualaikum ;;)

Diam tak diam, next week RAYA uols!!! ;) Dan contest masih lagi berjalan. So far sambutan tak berapa meriah. So, chance untuk memang sangat besar. HAHA. Ada lagi 2 hari lagi sebelum contest ni wattammatt! Pemenang akan diumumkan 1 Ogos dan hadiah akan diposkan pada 2 ogos tauuu. Laju2 join jom. Klik sini --> https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=680388408645305&id=635785049772308

Cara mudah sangat:
1) Like Ciare Closet
2) Share logo contest
3) Tagged 5 rakan anda masa share tu

Phew senang sangat :D

Good luck!


Friday, July 5, 2013

My prince and princess ^__-

Assalamualaikum ;;)


Haih, once dah terstop-stop buat entry blog gini lah. Malas tu meruap2. Walhal draft entry belambak dah upload gamba. Tinggal nak tulis taip je lagi. Memang pemalas betol mama rayyanhasya ni ;)) KuiKui...


OK since memang malas, layan gamba permata hati intan payung jantung pembuluh darah saya ni. SAYANGGG ANAK2 MAMA :x


Omey angat dia tuuuu. Tapi, hasya suka tarik tutu skirt tu sampai terselak2... Sabo jelah huhu

In polkadots. Mama suke

My prince and princess

:x :x :x

Monday, July 1, 2013

Takyah pikir dah. Jom cuba! ;)

Assalamualaikum ;;)

Nak turunkan berat badan?
Nak reshape badan?
Nak diet dgn sihat cepat dan berkesan?

1 je solutionnya, ALPHALIPID SD2. Jom cuba. Saya dah, anda bila? ;)

Contact saya untuk order Alphalipid SD2 ok.
SMS/WHATSAPP 016 233 5384
Boleh tanya apa2 soalan. 

Harga? CONFIRM MURAH PUNYA. Siapa reader blog lagiii la dapat murah tau. Siap dapat freegift bagai lagi. Terbaek kan?

Paling penting, saya akan guide anda sepanjang anda berdiet dengan ALSD2, FREE CONSULTATION!!


 Mari mari mari order sekarang, READY STOCKS!
SMS/WHATSAPP 016 233 5384

p/s: Anda ada asma? diabetes? krem/lemah ketika pregnant?
menyusukan anak? Haaaa... Boleh cuba Alphalipid Lifeline.
Kerana ia susu magic. Boleh mengurangkan kolestrol, membina
tisu2 baru dan meningkatkan imunisasi dlm badan anda ;)
SMS/WHATSAPP saya utk order. READY STOCKS
016 233 5384

Nak buat giveaway uols!!! Free gift free gift!! ~~~

Assalamualaikum ;;)

Yeahhh. Siapa nak adiahhhh? Jommm join contest yang bakal Ciare Closet anjurkan. InsyaAllah dalam this weekend saya akan update entry mengenai contest tersebut. Yang terfikir dalam otak setakat ini adalah....

- Syarat2nya: Of cos kena follow penaja contest iaitu Ciare Closet di sini --> http://ciarecloset.blogspot.com. Kena buat sticky entry dalam jangka masa yang di tetapkan pada blog anda. Tak ada blog? Errr sorry, contest khas utk blogger. Next time pula buat contest kat FB k. Dalam entry contest tu, kena la promot2 Ciare Closet sbg penaja utama pertandingan tersebut. Hihi...

- Hadiah? Saya akan select 3 pemenang berdasarkan lucky draw. Dan hadiahnya harusssss dari Ciare Closet. Sama ada tudung/blouse/baby stuff. Random la hadiah tu. Tak ikut nombor 1 2 3 pon. Sama je hadiah tiga2 tu.

Haaa? Cemana? Sape rasa2 nak cuba nasib dapat adiah pegi la follow Ciare Closet. Sebab entry mengenai contest pon saya akan up dekat sana. Adios. Cincau!

http://ciarecloset.blogspot.com/


© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha