Tuesday, February 11, 2014

Jalan Jalan Kedah Pulak :)

Hye hye Salam Selasa :)

Takyah blues sangat lah hari kerja ni. Relax2 kejap regangkan otot dengan menulis blog hehe. Anyhoo, just right after keluar dari Penang, weols teruskan perjalanan ke utara lagi. Iaitu ke Jitra Kedah rumah my sis. Bukan selalu nak ke utara, so alang2 tu, lajak2 lah ke sana. Rinddduuuu sangat sama kakak guwe. Tsk tsk jauh ngatttt ke utara nun

From left: Hannah, Abah nye, Ummi nye (my sis) dan Aqwa. Masa ni makan char kuey tiow terbaekkk di pekan Jitra rasanya. Serious sedap uolssss. Tapi sepinggan tu sikit sangat. Celah gigi je ahaks

Keesokannya weols pergi ke Padang Besaq, Perlis uolss. Shopping like heaven baq hanggg. Tapi duit jelah tak berapa nak heaven. Ada dua sebab. Pertama, MK tak bawa wallet, tinggal kat umah my sis. Aku bulan tak boleh nak withdraw duit sebab kat ATM baru buat, then lupa nak tukar password. So bila tak tukar password, duit tak bole keluar kat bank lain, kena keluar dekat bank berkenaan sahaje. Choiii sangat HAHA

 My sis Hasya and I :x

 Padang Besar. Rugi lah siapa pergi utara tak datang sini. Rugi rugi. Serius.


Happy betul mekcha jalan2. Tapi tu lah masa ni Rayyan tak sihat. Balik dari Penang he kept vomitting. Adoiiyaii risaunyaaa. Makan sikit muntah. Minum sikit muntah. Perut leper terus uols. Muka terus cengkung..


Haaa mengerikan rupa Rayyan masa ni kan? Mata dia dah cengkung ke dalam. Mujur dia still aktif je lagi. Kalo dah lembik lunyai memang masuk ward gamaknya. Huhu. Dah macam kembor dah deme hihi. Anyway best sangat pergi kedah. Siap join aktiviti orang2 kampung tu ke Majlis Perarakan Maulidurrasul. Kemeriahan yang best sangat. Walaupun asal aku kampung jugak, tapi kat kampung aku tak ada acara2 penduduk bersatu padu macam ni. Tapi kat kedah, masyarakat dia bersatu padu sangat. Memang best! Nanti ada rezeki nak pergi lagi. InsyaAllah :)

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha