Friday, March 21, 2014

Cousin ku kawen

Assalamualaikum ;;)

Bertarikh 22 Februari yang lepas. Dah sebulan dah pengantin kawen baru nak update blog. Kalau bunting pelamin tu, dah siap wuekk wuekk dah KAHKAH

Asalnya tak dapat balik kampung, tapi last minit jadi pula. Jadi jeng jeng jeng.. pada pagi 22 Feb tu gerak lah dari PUJ. Kul 1 lebih tu sampai dan terus join konvoi menuju ke Manjung Perak untuk kenduri belah pompuan. Cousin aku pengantin lelaki....

Rayyan ni memang suka sangat bergambar. Ikot perangan sapa ek? Hehe. Time mood baek tu, semua pose dia layan. Tapi kalo time badmood plak, koserrr dia melayan mama haha. Adik buat muka "ada aku kesah??" :D

Macam2 pesen mimik muka dah abang ni. Layannn kan ajeeeee. Sementara dia good mood moh snap picca banyak2 kihkih

Adik masih dengan mimik muka "akau apa hal? aku nak tido lah" dia tu. Booo layan je ekekeke. Sabar lah dik

Outfit of the day. Sekarang da malas pakai baju kurung. Sarung aje blouse/skirt jalannn. Lagipon boleh mix and match. Baru fresh sket fashionnya. Perghhh sangat. Kau ingat kau hatta domat?? (camni ke eja nama mamat tu?) Top from sincerelyshawbyus atau SBU, shawl from shawlbyvsnow. Terbaek. Skirt pula warna grey tak ingat beli kat online mana

 Hasya and Rayyan of the day. Adik pakai dress Ciare Closet lahh apa lagi :)

 Saje je kacau budak moody ni bagi dia teriak lagi kuat. Moody sangat yeeee... Muahh muahhhh :x

Di perkarangan rumah pengantin perempuan. Pengantin lelaki sedang berarak gitu. Yang unik, tak pakai kompang, dorang main music unik yg traditional tu, ape tah namanya tapi sangat menarik!!

 Rombongan pihak lelaki

Ramai wehh tetamu. Celah2 sempit jugak aku masuk amik gambo. Sambil dukung hasya plak tu. Hebatkan mak? :D













 Acha with makngah ati

Ayam golek meja pengantin. Aku bab makan memang tak malu. Dah makan tapi melepak meja pengantin. Ratah sotong celop tepong sampai abis wakakaka

 Yummyliciousss

 Shamsul :x Atirah

Di sebelah makan pula ada buat kenduri kesyukuran di rumah cousin aku. So lepak sana pula. Makan2 je. Tak ada sanding2 pon. Lepas tu potong kek. Sempoi sangat, i likeee :)

Menu special, segala-mala binatang laut digrill. Paling hot stuff adalah KEPAH BAKAR. Pergh terbaekkk. Kampung aku tepi laut, so memang meriah la seaafood. Jangan jelessss ;))


Anak sulong kakak pengantin lelaki. Hehe paham tak? Kira anak sepupu aku le ni. Pangkat dua-pupu dengan rayyan kekdahnyeee. Ni kakak, syifa.

 Ni adik, Danish ensemmm pemaluuuu orangnya. Dengan hasya pon dia maluwwww hikhik

 My mekcha

Sepupu tersayang. Sayang ketat2. Memang rapat dari kecik. Macam2 memori bersama2 dari dulu. Beratus kali gaduh tapi tetap sayangg. Jarang jumpa tapi tetap sayangg :x

Pengantin of the day :x Add on Danish sebab hari tu hari jadi dia. Danish turns 3 :) Kepada pengantin, Barakallah. Semoga ikatan halal ini bahagia ke akhir hayat dan dikurniakan ramai anak cucu. Aminnn

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha