Tuesday, January 13, 2015

Rayyan's 1st day at pre-school

Assalamualaikum ;;)

How time flies. My firstborn sudah pun menjejakkan kaki ke alam persekolahan. Biar pun hanya ke tadika tapi mama is overwhelmed sampai tak lena tidur malam. Antara yang mama concern kan adalah:
~ Can he coop with the new environment, especially mengikut arahan. sebab memang dia faham arahan tapi nak execute the actions tu, hmm agak sukar. With us the parents lah. Maybe dengan teachers dia lebih dengar arahan ke bagus lah. Hihi
~ Susu dan nap time. Dia ni feeling2 baby lagi. Minum susu like a baby dan nap like a baby. BIG baby lah tapi. Adeh.
~ Shishi dan poopoo. Hope dia tak melepas dalam seluar. Bukan apa, kadang2 dengan orang tak kenal dia malu kot nak cakap nak pegi toilet.

2 pictures on his 1st day of pre-school :) Proud of you Abang.

 Main dengan gegirl. Same age but calling these girls as KAKAK. Layan jelaaa

Comeynyaa semua budak2 kecik ni. Siap ada name tag ;)

But anyway, all my worries stated above all gone. Sebab alhamdulillah dia boleh bekerjasama dengan baik sekali. Fuhh lega mama. Cikgu kata he's loud and active. Sabar jelah nak. Tak pe I'd take that as compliments. Huhu

Abang ganas ni tapi manja. Bila hujan mengadu pada teacher, 'Rayyan sejuk. Nak peluk'.. Adoi nak.. teacher tu bukan mama. Tak koser beliau nak melayan kamu. Haha. Sekian sahaja laporan hari pertama Rayyan at kindergarten ^__^

Bye bye kawan2 mama hihi


2 comments:

  1. comelnya rayyan dh masuk school..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la macam tak percaya jappp je anak da besar..tsk tsk...

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha