Tuesday, March 10, 2015

Short vacation to petting zoo a.k.a ostrich farm & Grand Lexis, PD

Assalamualaikum ;;)

Pip pip!! Hi there :) Sesungguhnya tak pernah mengetahui kewujudan petting zoo di port dickson until I read a blog entry by our 1st astronaut's wife. So, why not we give it a try kan. Trip ni I planned with my colleagues and families. Seronok jalan-jalan dengan orang yang sekepala ni. Bleh release tension dan paling penting jangan sesekali bercakap pasal hal kerja ketika sedang bercuti HE HE HE.

This was in January tak silap. New year's punya activity. Tengah mabuk2 pun I still enjoy the short vacation. So we got there around 12pm and sementara nak tunggu check in hotel, kita melawat haiwan2 dulu. Pupukkan rasa cinta pada animals gituu. Ini asik tengok binatang dalam youtube dan mobile applications jek hu hu.

Petting zoo a.k.a ostrich farm ni terletak tak jauh dari Pantai Kemang. Best jugak lah tempat ni. Not bad. Sebab the kids dapat tengok those animals dekat2. Kalau di zoo, berpagar jauh2 so tak berapa nampak haiwannya.

Antara haiwan yang ada di petting zoo ni adalah ostriches, camels, donkeys, horses, fishes, rabbits, chickens, birds etc. Then ada juga taman herba. Ada pelbagai jenis tumbuhan yang boleh menangani atau mengubati penyakit.

So let's the pictures talking.

Kids mendengar ucapan pakcik petting zoo hehe

Mekcha tak takut langsung dengan haiwan2 ni. Sampai nak dipatuk dek ostrich tu, dia tegakkk je lagi berdiri huhu

Abang ni penakot sikit. Eh ke banyak?

'Mama, ayamm ayamm' katanya.

Jenuh tunjuk unta kat belakang tu idak dorang perasan. Ate camel pon diammm macam statue guane laaa kids nak perasan.

Eh apaknya pula yang terlebih enjoy huhu

:) Acha yang sukar diam untuk berposing. Abang dah pandai posing sekarang.



Besar juga tempat ni.

Ada horse and donkey rides. Tapi sebab kuda and keldai kecik, person below 50kg sahaja boleh tak silapnya.


Budak2 ni suka sangat lah rabbits. Abis dipicitnya huhu



Lepas penat2 ngejar rabbit, kita check in yeayyy. Para-para suami. Sementara waiting for another two available rooms, lepak dulu bilik member. This one is 1st floor punya bilik. Decoration dia lebih cantik. But the private pool is a bit small and doesn't have roof. So bila matahari mencanak atas kepala, takyah berangan nak berendam okey.

This is the private pool for upper level villa. Suka suka!! Tapi a bit panas lah sebab takda roof.

This is ours. Bilik ground floor sebab ibu mengandung. Decoration dia tak best sangat (-_-") meh. Tapiiiiiii, lihat bawah....


The private pool. Best gileeeee!! Besar. Malangnya airnya sejuk bangat dan there is no temperature punya controller. Sumpah sejuk. Tapi sebab mak buyong berdarah panas, it's fine for me. Hasya pon suka. Rayyan and papa dia tak tahan sejuk, so bad news for them. Ekekeke


OK tu suami seksi saya. Hehe. Tak nampak aurat okayyy. Saje nak show off suami bersixpack kahkah (-_-") #janganbashsayaokay. Yup that's Rayyan. He was still on diaper when we're on vacation. Now he's 95% diaper-free. Cuma pakai diaper when he's gonna poop. Tak tau kenapa fobia sangat berak kat jamban. Adeiii. Travel & malam2 pon dah tak pakai diaper. Lulus cemerlang kecuali BERAK. Huhu. I'm gonna let your future-wife read this, Rayyan #evillaugh


Toilet yang lengkap segala2nya.

2 king bed for us. Syiokkk.

So that was it, a short vacation to PD. I'll post another entry about 3D art gallery in another post ok. Besttt sangat 3D gallery tu. Mak like like like :)


1 comment:

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha