Monday, April 13, 2015

Chinese New Year celebration at Rayyan's School

Assalamualaikum ;;)

Bila anak dah sekolah ni memang seronok. Sebab di tadika adaaaa je aktiviti dijalankan. So sebagai parents haruslah excited nak tengok anak join aktiviti tu kan. So far memang ada macam-macamlah aktiviti kat school especially setiap festival di Malaysia ni. Then aktviti lain macam cooking, crafting, dan macam2 lah. Seronok tengok involvement dia kat skolah. At first, haruslah malu2 la apa. Tapi sekarang dia lah yang paling aktif dan hyper skali T_T Takpelah nak, hyper pon tak apa janji rajin2 belajar ye :)

Cikgu pesan, masa sebelum Chinese New Year students kena datang sekolah pakai baju warna merah atau bertema CNY. Mula2 dah beli tshirt merah tapi papa cakap laaaa apsal tak beli baju CNY?? Haaa laju-laju lah pergi mall. Mujurrrr ada banyak pilihan baju raya cina ni. Untung la rayyan papa hang sporting ;p Acha pon dapat jugak baju raya cina, tapi warna pink ;)

CNY dan limau mandarin tak dapat dipisahkan. Aku suka limau mandarin. Dapat makan sekotak pon tak apa. Tapi sebab risau selsema batuk, kena tahan2 jugak lah perasaan teringin tu.

Jamuan makan :)

With friends and teachers :)

The teachers :)




Last but not least, with the principal :)

So itulah dia pengalaman pertama rayyan menyambut CNY. Hihi. Pasni sambut Hari Raya Aidilfitri pula. Tapi masa tu mama dalam pantang Y___Y Huhu.


No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha