Monday, April 20, 2015

Corat Coret Mengandung Kali Ke-3 :)

Assalamualaikum ;;)

 Syukur Alhamdulillah. Dah masuk 3rd trimester. Tapi, kenapakah rasa macam sedang berada di fasa 39 minggu??? Cobaan dugaan mengandung kali ketiga tak kurang hebatnya. Setiap kali mengandung ujiannya lain-lain dan, kerana faktor umur makin meningkat membuatkan cobaan tu bertambah2.

Oleh itu, adik2 muda sekalian, kahwin lah segera. Nanti boleh beranak di usia muda. Ahkak ni mengandung di usia 30 rasa macam mengandung di usia 40. Rasa lemahnyaaaa lah. Tak apalah, dapat pahala kan bawa perut ni :') #thinkpositive

Betul, tak banyak bercerita di blog mengenai 3rd pregnancy ni. Tapi di twitter instagram facebook adalah meroyan sikit-sikit pasal kemengandungan ini. Huhu. Sian baby mama bukan tak mau cerita pasal baby, tapi itu lah. Berblog memang makin sepiiii je. Namun sebab ada 20 ongoing ads di #nuffnang mak terpaksa juga update blog. Untung2 boleh beli carseat cosatto untuk baby nanti pakai duit nuffnang mehmehmeh :D

OK antara kronologi yang masih ingat dalam kepala hotak sepanjang mengandung kali ni.....

- Di sahkan hamil awal November. Aku memang spesis bila 'lekat' je terussssss uwek uwek. So tak payah test upt pon takpalah dah tau confirm pregnant sebab rasa lain macemmm
- November Disember Januari Februari Mac mabuknyaaaa. Haaaa. Awal april baruuu lah tak ada mabuk uols. Hmm. Lama, memang lama. 
- Muntah2 teruk tu perkara biasa lah. Hidung berdarah. Tonsil. Pening lalat. Gastrik. Kembung. Bla bla bla and whatnot. Suka dalam duka la pendek cite :D
- Masuk 3rd trimester cubaannya rasa cepat mengah, lemah, lenguh pinggang, and now sakit pungkoq. Maybe sebab travel by car kot. Huhuuu

Apepon, setiap hari enjoy tengok perut. Tak sabarrrr nak jumpa baby and gomoi dia. Abang Rayyan jugak excited sangat. Dah hafal dah nama baby. Tak panggil baby pon, terus pegang perut mama and panggil nama baby. Haaaa nanti baby dah keluar moga2 abang pandai lah jaga ye. Huhu....

Last but not least,

7 bulan sudah perut mak bersama perantin baru hihi

2 comments:

  1. letih kan mengandung di usia 30an..kita pun terasa sgt..taw..mengah sungguh huhuu..semoga selamat ya..insya ALLAH

    ReplyDelete
  2. tahniah ciare.rajin la p mengurut. boleh relax, cari org yg pandai mengurut org ms pregnant. betulkan urat urat tu. masa pregnantkan maryam mmg setiap bulan p mengurut

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha