Wednesday, April 8, 2015

Hasya turns 2 years young

Assalamualaikum ;;)

MasyaAllah. How time flies. My only daughter sudah 2 tahun maaaa *teary eyes* Cepatnyaaa masa berlalu. Dan tak lama lagi bakal naik pangkat jadi KAKAK dah dia. Olololorhhhhh comeinya Acha jadi kakak. Compare to Rayyan, dia memang ada sifat2 menyayangi bayi. Suka sayang2 baby. Well done Kekcha :)

 Abang turut join ke majlis harijadi ni. Ambil abang awal sikit dari tadika. Bleh jumpa kawan2 lama di taska. Acha pon tidur lagi masa ni.

 Tada!! Ampun, pucatnya muka mak!! Huhu. Besday girl je ada party hat. Aku ni bukan jenis nak berlebih2 untuk majlis harijadi anak2 ni. Buat yang mana rasa perlu dan wajib sahaja. Yang wajib pastilah kek. Dan yang tak wajib adalah benda2 merepek serta membuang duit macam segala goodies tu. Bukan lah merepek 100% tapi, ikut budget lah (nampak sgt mama papa acha xde bajet ekeke). Maybe sesetengah orang benda2 tu wajib tapi takpelah. Itu semua ikut taste masing2. Buat ok, tak buat pon ok. Yang aku tak puas hati tu ramai yang beranggapan bila buat OK, bila tak buat dipandang sinis like 0_o. Hmm tak apa lah, biarlah apa orang nak kata. Ucaplah Alhamdulillah dan pahala insyaAllah masuk akaun aku :) Senyum :) :) :)


 Tak nampak ramai sebab ada yang dah balik, ada yang tak datang, ada yang tidur dan segala macam hal. Hihi. Tak apa lah, janji acha dapat nyanyi 'epibedeytuyuu' katanya :D

 Macam biasalah kalau event di taska memang akan ada aku sorang je. Sibbaek perut aku buncit ada bayi. Kalau tak sure orang ingat dia ni single mom ke? Sebab laki dia memang tak penah nampak. Huhu. Tak apalah. Aku tak kisah sebab tau kesibukan kerja MK macam mana. Aku respek dia sebab dia berusaha mencari rezeki lebih. Yang penting lepas kerja dia sentiasa ada di rumah. Always. Tak pernah keluar lepak kat mamak, tak ada tengok bola ke buang masa tak semena-mena. He is a homie person. Dan, dia juga tak berapa bab2 birthday party ni. That's why tak ada sambut kat rumah. Biasa buat di taska sahaja. Kat rumah just sambut kami berempat beranak sahaja. Potong kek nyanyi2 happy birthday gitu jela. It's thought that count, right?

 Jejari halus membuat cubaan untuk menghiject kek :D

 Love these two so much!!

Walaupun akan bertambah lagi seorang bayi tak lama lagi, tapi kasih sayang cinta mama tak akan pernah berkurang. Lagi bertambah ada. Being a mom is soooooo magical, right? :)

Happy birthday Nur Hasya Hadirah. Mama wish you a happy life, future and always be good, be kind to others and of course, to Allah swt. Ustaz ada berpesan, doakan anak2 ini taat kepada Agamanya. Kerana jika dia taat kpd Agamanya, InsyaAllah, secara automatik akan taat kepada ibu bapanya. Dan seterusnya, dapat menjadi muslimin/muslimat yang soleh/solehah. Aminnnn.

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha