Wednesday, May 27, 2015

34 weeks -- 42 hari lagi

Assalamualaikum ;;)

Yup, plus minus 42 days to go. To meet our new addition - atau pun, ahli baru edisi 2015 ;) Due date aku, seperti biasa agak sukar nak ditentukan sebab masa di awal pregnancy, aku masih giat menyusu badan, so period yang tunggang langgang adalah normal (doktor cakap k bukan aku cakap huhu). Makanya, jika ikut date period, due date aku adalah 18 June. Dan jika ikut perkembangan bayi dari awal fetusnya, due date aku adalah 7 July. Since abang dan kakak sebelum ni sama je situasinya, so doc pilih 7 July sebagai due date yang sebenar. Gitewwwww citenyeee.

Tapi kalau baby nak keluar awal 18 June pon ok jeee. Tak kisah la bila2 pun wahai anak. Janji anak mama sihat walafiat tak ada sebarang komplikasi, mama redha. Mama pon tak sabaaaar dah rasa nak jumpa dak kecik yang duk berguling dalam perut mama saban hari. Siap dia mama nak geget2 pipi dia nanti (^_^) Kalau baby keluar awal means mama kena 'ponteng' puasa lebih awal lah. Takpe lah nak, kalau tu rezeki kita. Mama tak kesah pon kena ganti puasa banyak2. Apa ada hal :)

Abang dan kakak pon semacam dah excited tengok perut ni. Duk cium2 sayang2 babyyyy babyyyy gitu. Haaaa baby dah keluar nanti jangan korang macam2 peel menjeles pula sudah la yep. Abang Rayyan ok rasanya tapi risau kakak Acha tu duk suka memicit2 baby sebab dia gerraaam terhadap baby huhu.

Barang baby pon rasanya almost 90% completed. Apa yang 10% belum complete tu nanti la this week kita pi shopping ye nak. Ish tak sabaaaa nak jumpa baby ni!! Gewammm angattt ;P Love you sayam <3 br="">

3 comments:

  1. sy pun sama due date bertukar sudah..dari 18.7.15 ke 29.7.15..huhu..kira dpt jugak merasa nak raya...

    ReplyDelete
  2. wah xlama dh.. kena bganti la puasa nnt. hihihi.
    apapun smoga semua dipermudahkan ye♥

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha