Thursday, May 21, 2015

My cousin's wedding #waniafiq

Assalamualaikum ;;)

Bulan May a.k.a cuti skoloh memang penuhlaaa dengan kenduri kendarat kan. Musim mengawan gitewwww mih mih. Eh tapi yang ni bukan bulan May tapi bulan April. Belah perempuan iaitu my cousin. Masa menghantarnya ke belah lelaki baruuu la Mei. Tapi masa tu iols tak pergi sebabnya ada wedding kazen MK plak di Ganu. So gitu la bila dah bekeluarga. Aktiviti kena dibahagi2 kan. Mujorrr tak sama date masa kat belah Perak tu ken. Kalo tak memang aku balik sorang2 ke Perak kihkihkih.

Anyway yang bernikah ini adalah my own cousin, anak sulong kepada adik mak aku. Haaa dah besarrrr dah adik2 sepupu aku. Dalam otak aku teringat macam dorang ni masih hingusan kecik2 je lagi. Tau-tau da graduate and nak kawiiiinnn dah pun. Mak is sentap k sebab rasa dah tua huahua :'(

So, kami balik Perak seawal pagi dari KL. Acara nikah akan berlaku malamnya. So dalam 11am udah sampai Batu Gajah, Perak tolong apa yang patut gitew.

Sampai2 tengok pelamin dah siap. Pink gegirl. Warna fav Rayyan dan Hasya ni pink ;) Mekcha kalo suh posing peluk abang memang gitu ah rope dia. Senyum idak, serius semacam. Huahua.

Upacara bernikah pon bermula. Alhamdulillah, sah sebagai suami isteri :)

Mekcha yang super duper aktif huhu. 

Simple makeup for the bride adalah diconteng2 oleh saya dan another cousin. Wani memang tak hire jurumekap pon, beliau memang dan simple2 dan redhoooo seadanya apa yang weols buat kat muka dia. Bagus betul hihi.

Our new family member. Afiq. Peramah orangnya, sesuai dengan wani yang pendiam. Cocok bangat. Cute je :)

Di hari persandingan, aku dan cousin juga yang mekapkan Wani. Kira oklah kan gitew ;)

My sis and wani

My beloved sisters. Serupa tak muka kamiiii??? :D

Yeay cepak cepung cepak cepung hehehe

Bersanding lah sampai lebam. Hihi.



Last but not least, my mekcha and her cousin. Suka sangat main dengan kakak. Asik2 nak kakak-kakak-kakak. Mama lagi suka, bleh rehat2. Haha. Gambar rayyan? Don't bother to ask. Mamat tu memang sakan lah time kenduri jumpa anak menakan semua. Tak ingat adik mama papa dah. Complete pakej masam melekit semua. Euwww anak sapaaa lah. Huhu.


1 comment:

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha