Wednesday, October 7, 2015

Entri Tertunggak

Assalamualaikum ;;)

Haha kelakar tak kelakar lah jugak. Last update blog hampir dua bulan lepas. Dan sekarang mengertilah aku bahawa menjadi blogger sesudah menjadi emak beranak tiga. Bukan senang. Tak kisah la sama ada suri rumah ka tak suri ka. Sama susah dia. Kalau surirumah sedia maklum lah, memang tak menang tangan. Nak nak kalau buat homeschooling. Kalau bekerja pulak, paham2 lah tuntutan kerja di tempat kerja. Makan gaji tu bukan boleh diambil enteng. Jangan direnyukkan amanah orang majikan. Perlu dilaksanakan kerja2 demi mendapat rezeki yang berkat.

Cumanya, lepas kembali bekerja ni, baru terasa betapa tak cukupnya 24jam. Teringat pesan seorang ustaz, minta Allah lapangkan 24jam kita. Biar jumlah 24jam tu sama seperti orang lain, tapi kita minta agar 24jam tu terasa lapang dan terlebih cukup agar sempat melakukan apa2 aktiviti yang diinginkan. Terutamanya masa yang berharga untuk melihat anak2 membesar. InsyaAllah.

Ok sudah terpesong jauh. Entri blog ini sekadar hanya mau mempublish entri2 tertunggak ketika mengandung lagi. Kalau tak silap masa ni kandungan (#khairrafif di dalam peyut mama hehe) telah mencecah 30 minggu. Tapi belum sampai 35 minggu rasanya. Dan masa ni pertama kali menjejakkan kaki ke Mitsui Outlet Park yang terletak di Sepang, betul2 dalam perjalanan nak ke KLIA/KLIA2.

Jadi, layanlah gambar2 tersebut.

Sale sana sini kaedahnya, tmbah2 pula nak dekat puasa/raya jadi berpusu2 lah manusia di sini.

Sakan awang sorang ni :D

Halahhhh omei ngat ahkak ni ;)



MasyaAllah tersembul perut mak ;)


Haaa sekian saja =D

2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha