Friday, October 23, 2015

Menerjah Mitsui Outlet Park

Rasanya ini adalah outing yang proper since I've become a mother of 3 kids. Which 2 of them equals to 4 kids dia punya havoc. Percayalah statement ini. Pergi lah ke mana2, restoran 5 bintang, hotel 5 bintang, kedai cendol tepi longkang, semuanya mereka terpaling havoc. Terpaling kuat menjerit dan berlari. Tantrum at public tu, agak jarang berlaku. Tapi mereka lebih kepada aktif no matter where when and whoever they are with. Kids dont really care. Tak pasti kanak2 lain, tapi kedua-dua anakku, they surely dont care of other's existence. Mereka di dunia mereka sendiri. Dan dunia ini mereka yang punya -- that's what I thought they thought. Huhu. Pening ayat ni.

Jadi proper outing semestinya only when we have extra helper. Sudah pasti adik beradik aku atau adik beradik MK. But most of the time adalah akak aku lah. My kid's mak ndak atau lebih glemer dengan MAMANDAK gitewww. Umiteh jarang2 datang KL, kita nak pi jitra pon setahun sekali je. Huhu.

Me my sis and our beloved mak :)

Makan2 sambil bagi rafif 'makan' jugak huhu. Awat mak serius benau?? :p

Sama tak muka kami? Macam tak kan? Akak aku kurus & floless, aku gems dan berjerawat hukhuk.

Cucu kesayangan buat masa ini. Biasalah, siapa yang paling kecik dia lah cucu kesanyang, nanti opah ada cucu baru (of course not mine, stop production already) abis laa rafif turun takhta :p

Good baby through out the outing session. Yeayy lulus!! 

Yang tak lulus nya, tuuuu abang dgn akak hang. Pening lah satu mall dengan depa punya teriak. Huiiii bikin hingaq lah satu bangunan dengan teriakan larian macam tempat tu mama depa yang punya. Pandangan sinis orang aku dah biasa sangat dah. Takpe lah mama cool je. Papa yang kuat stress, bila anak takmau diam mula ajak balik cepat ;) Apa lah papa ni, tak cool langsung, relaxxxx arrrr :D

Abis arrr kalau papa baca ni.... larikkkkkkk :D

2 comments:

  1. dah ada anak ramai ni memang perlukan helper kan utk keluar shopping

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2. sangat memerlukan bantuan. tambah2 plak suami bkn kaki berjalan hehe

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha