Tuesday, October 20, 2015

Zumba or Zombie?

Kemain ek, baru sekali join zumba, dah nak buat entri blog bagai HAHA. Tak apa ini nama dia super excited. Hihi. Anyway petang ni, akan join my 2nd class zumba. Yippie yaa yeayyy!! :D Actually mula2 aku ni tak minat sangat nak join zumba or senamrobik ni. Tah la rasa macam tak perlu lah pegi kelas senam, bleh je senam kat rumah. Dah tu, anak dah 3 tak kurus2 pon ko senam kat rumah??

Tak sempat weh nak senam proper kat rumah. Sekadar berpeluh2 uruskan rumahtangga je. Tapi it's not a proper exercise routine so mungkin sebab tu tak jadi apa2 pon. Tak turun berat, tak naik berat. So it means that I need more exercises. Literally.

Setakat ini, yang aku tau seminggu sekali kelas zumba tu. Syok sebab tak de lelaki join, khas untuk wanita :) MK pon beri support aku nak bersenam. So hari aku pergi bersenam, which after office hours for 1 hour (plus), dia akan balik awal dan ambil anak2 dari tadika/taska. Untuk dinner pulak, aku dah siap2 masak malam tadi, then frozenkan. Nanti kang just panaskan je. Ni dah penat bersenam, mana larat nak masak kan. Tengok la, kalau malam tadi tak larat masak, so alamatnya beli jela petang nanti. Vice versa.

Dengar cerita jumaat ni ada lagi kelas zumba. Nak join nak nak!! :D :D Kalau ada hari2 pun rasa nak join. Sementara masih ada kudrat nak bersenam dan bersemangat ni, eloklah bersenam kan. Hehe. Lepas senam last week tu, harus lah sakit2 badan, tapi lepas tu rasa ringannn je badan nak goyang. Kat rumah pon buat sikit2 zumba tu time kat dapur ke time mandi ke. Hehe.

OK lah can't wait for today's zumba class. Baik aku pergi zumba sebelum aku jadi tak terurus macam zombie :P :P

>

Gamba takda kena mengena :D Kawan2 mama, tolong support mama saya bersenam ya, tenkiu kawan2 mama :D :D :D

2 comments:

  1. Opis kite tiap mggu buat zumba..tp kite x leh join sbb xde sape nk ambik anak..tggu anak besar tringin jgk..kot la nanti blh dpt body mcm JLO..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke zaza? Sebelah ni je pon. Nak join aci tak? Berapa RM? Hari apa? Orang luar bole join ke? HUHU Banyaknya soalaaaang :D

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha