Monday, November 30, 2015

[House Reno] #7 Move out and move in! Yeay jom pindah

Alhamdulillah setelah hampir sebulan berhempas pulas memindahkan barang secara sikit-sikit, dan secara lori-loriannya adalah minggu lepas. Lori 5 tan, 2x trip. Padat sendat. Sebelum pindah dengan lori, dah angkut setiap hari tanpa gagal pakai kereta lebih kurang 2 minggu. Dan lepas pindah naik lori last week, everyday pun MK akan ke rumah sewa lama untuk clearkan apa2 yang patut.

Phew. Really? That much barang weols? Selama 6 tahun menyewa rumah tersebut, sampai 3 orang anak, God knows how macam mana boleh jadi begitu banyak barang. Aku sendiri tak tahu macam mana sedar2 boleh ada banyak barang. Nampak sangat ada sejenis tabiat membeli barang yang tidak perlu. Membazir je kan. Last skali barang yang taknak semua letgo FOR FREE je. Tak jual apa2 pun. Tak apalah, kita share rezeki dengan orang lain jugak kan, jangan tamak k :)

 Officially 1st night at new house. Actually a week before this picture was taken, weols dah duduk seminggu kat rumah ni. Tapi tidur lambak kat ruang tamu je. Atas toto. Sakit badan baq hang!! Huhu.

#syurgaCiareMK -- teratak kecil dan comel kami 5 beranak, Alhamdulillah
Sekian sahaja cerita renovasi2 dan perkara2 berkenaan. Harap dapat beri info pada semua yang memerlukan info. Ada apa2 boleh email or PM kat fb. Kot nak tanya apa2 kan. Pasal perabot, memang 100% pakai yang lama. Masih elok dan jimatttt. Nanti lah ada rezeki lain kita tambah cornish, wallpaper, new furniture, complete kitchen cabinets, nice porch and awning gate whatever. Buat satu2 lah. Nak buat semua, tunggu orang derma kat i RM2.6bil dulu. Kau ado? HAHA

OK bye!!

OK boleh refer pada link2 di bawah k:
1. Design your dreamhouse
2. Chose the right contractor/vendor
3. Shopping materials for your new house by yourself
4. Design your wiring/electrical
5. Tiles installation
6. House Painting
7. Pindah ke rumah baru la apa lagi :D

4 comments:

  1. Replies
    1. letih yg teramat lah!! huhu. sampai skarang letih belum hilang hukhuk

      Delete
  2. Yeay..ambik gambar semua sudut rumah plzzzzzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lahh sudut celah mananya rumah kecik je huhu. gamba kat atas tu dah tunjuk semua sudut. huhuhu

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha