Wednesday, February 17, 2016

Happy 3rd Birthday My ONLY Princess ;)


Ha nampak tu ONLY Princess okay ;) Adeii. Okay ape, jadi anak tunggal perempuan kan. Baru exclusive sikettt. Betul tak betul tak? Mama kan ada, girls team kenn. Nanti mama jadi BFF hasya, hasya jadi BFF mama k mihmih :)

Cepatttt dah masa berlalu. Udah 3 tahun anak teman ni haaa. Omei omei manja manja busyuk masyam ni. Eeee geram. Sayang hasya sangat2. Dan perkembangan terbaru dia yang sangat obvious adalah cara dia bercakap yang makin lancar dan vocabs yang bertambah. Alhamdulillah.

Sempena harijadi ke-3 hasya, adalah buat makan-makan sikit. Panggil sedara mara terdekat je. Adik bradik dan sepupu sebelah Terengganu yang tinggal di KL. Dalam 15 orang (termasuk kanak-kanak) je semuanya. Sebab mama masak sendiri, jadi tak mampu nak main masak-masak banyak2. Peralatan dapur pon serba serbi kekurangan gitu. Jadi, apa adanya ajalah. Rezeki2 tetamu pertama kami untuk acara makan2 di rumah baru (baru beli, tapi rumah lama je nokk T__T).

Menu:
Nasi ayam (2 ekor ayam, 6 pot nasi)
Spaghetti Aglio Olio (1 peket)
Kek
Nasi dagang dan kuih (sis-in-law sponsor :p)

Plan dalam masa 2 hari, ni jer yang sempat ketang ketunggg kat dapur. Dah macam sotong tangan mama. Kalau lah kaki boleh tolong masak, kaki pon menyotong skali ahahah. Papa haruslah busy jaga baby sambil mama masak. Kemas2 rumah skali. Gituu.


Tetamu sampai je terus makan. Ada 3 family je pon. So siapa sampai dulu tu terus makan. Sebab space limited. Dah sampai semua baru potongggg kek :)


Tuuu dia awek 3 tahun potong kek. Masa nyanyi lagu harijadi pun dia tersipu-sipu. Dah tak berapa ada mood sebab masa ni dalam pukul 3.30pm. Seharian aktif dengan sedara mara belum sempat nap. Letih dah mekkk.


TQ cayangggg ^___^


Makan kek pon terbelek2 tak berapa ada mood. Ngantuk sangat2 dah ni. Siap makan kek terus tido sampai tetamu balik pun tak sedor ^_-


Abang yang cergas tenaga dia sebab memang seronok sangat kalau sepupu2nya datang. Memang tak ingat dah mama papa. Huhu. Kesian abang nak kek happy birthday jugak. Nak kek thomas lah apa lagi. Belum pernah dapat lagi kek tema thomas. InsyaAllah tahun ni k sayang. Tapi lambat lagi lah. Bulan 11 karang hehehe.

Sekian saja cerita birthday si mekcha. InsyaAllah nak buat lagi 1 birthday party kat sekolah pulak. Tak ada lah beriya sangat. Bawa kek dan makanan2 sikit untuk appreaciate cikgu dan happykan kawan2 mekcha :)

Until then, entah bila nak update blog lagi. Weeeheee.

1 comment:

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha