Wednesday, February 3, 2016

Test Darah? Saspek Denggi?

Alhamdulillah. Dugaan kecil Allah bagi. Buat kita rasa insaf dan lebih mendekatkan diri dengan dia. Kadang2 kita dah tersasar jauh, bila diuji begini kita akan kembali pada Dia. Manusia. Aku tak cakap orang lain, aku cakap aku lah. Mudah alpa. Jadi bila keluarga diuji macam ni, setidak2nya ia mengingatkan kita yang alpa ni. Jadi bersyukurlah dengan ujian2 ini. Keep positive -- ustazah ciare :D

Jadi baru2 ni, #nurhasyahadirah demam on off selama 5 hari. Memang susah hati lah tak terkata. Malam je demam, demam je malam. Sampai hari kelima tu, dia demam sepanjang hari. Tak ada pergi doctor awal2 tu sebab stock ubat demam sentiasa ada di rumah. But since tak elok2, hari kelima tu terus pergi ke Azzahrah. Bagitau doctor dah demam 5 hari. Dan memang ada kes demam denggi area perumahan tu. Even cikgu rayyan ada kena demam denggi awal tahun tu. Tak tahu dia kena di rumah atau di sekolah. Tadika rayyan dan taska hasya sebelah2 je. Maka risau sangat2.

Doktor dengar je macam tu, terus decide nak ambil darah. Dag dig dug jantung macam nak terkeluar dah. 



Budak nak kena ambil darah, relaxxx je. Tak nangis tak ngamuk. Berkerut dahi sikitt je. Ya Allah, bangganya dengan anak mama ni. So brave!!!

Kalau abang lah, takut nak imagine dia kena cucuk. Mahu lah habis mama papa nurse kene penerajang kot huhuhu. Mujur lah rayyan ni jarang sakit demam pelik2 so takde la kes cucuk2. Cuma sakit gigi je lately. Haih

Jadi resultnya?? ALHAMDULILLAH. Cuma demam virus biasa aja. Musim agaknya. Berjangkit2 kat taska kan. Syukur lah nak. Mama risauuu sangat sebab acha ni selalu sakit demam batuk selsema. Antibodi x kuat ke guane ni? T__T

Begitu lah kisah Hasya menjadi saspek denggi. Nyamuk aedes pergi kau jauh2. SHHUUHHH.


2 comments:

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha