Monday, March 21, 2016

Makan pulak

Tak tahu lah apa arah sebenar blog ini. Sekejap pasal bersenam sekejap pasal makan. Dah kau kenapa ciare?? Huhu Y___Y #crymeariver. Alkisahnya, memang suka makan. Hehe tak dapek nak nolong eh.

Jadinya, last week I've tried for the 1st time at this new restaurant. Just opposite with the company that I've been working for. Seberang jalan je nok. Deket banget. Baru lagi buka kedai ni dalam sebulan. So why not. Kita try cuba test :D

Nama kedai nya #kafeconteng. Pegi je cari hashtag ni dalam instagram. Nanti jumpa la IG dia dan ada alamat sekali kat situ. Jangan tanya apa alamatnya sebab alamat opis aku pon aku tak ingat. Kalau shopping online tu, mak copy paste aje address. Kuasa semak otak nak menghafal huhu.


Sorry nok mak terpaksa letak gamba u pejam mata. Sebabnya mak nampak kurus sikit dalam gamba ni. Gamba yang u buka mata tu mak tembun hahahaha. Sebenarnya memang tembun di mana2. Cuma ada sedikit keajaiban terjadi di sini. Alhamdulillah XD


So this was what I had that day. Lunch set udang sambal. Harga RM8.90. Udang adalah lah 6 ekor kot. Sambal dia pekat. Bukan macam sambal masak merah. Dia sambal yg penuh dgn ground chillies. Bukan chilli paste gitew. Ada sayur kacang goreng panjang. Dia memey dah 1 set nasi putih+sambal udang+sayur+sambal belacan. Since sambal udang dah pedas meletops so I didn't try the sambal belacan. Bleh meletops kot kalo makan. Huhu. Dan air tidak masuk set ini. Air biasa-biasa below RM2 ada jaa. Tapi sebab I loveeeee coffee to the max so I decided to try this. Hazelnut coffee. Syedap makkk. Tak manis. Kopi dia kawww. Fuh. Memang best. Harga air RM8.90 jugak. Sama harga dengan lunch set krik krikk sangat :D Tapi sebab sedap, I don't mind.

Ok lah. Itu jer. Since ada banyakkkkkkk sangat restoren/cafe kat keliling opis tu, memang belum sempat lagi rasa semuanya. But I've tried 1 cafe yg glamour sangat nak mamp tu. Rasa dia memang out nok. Tak bleh la cakap apa nama dia nanti mak kena saman plak krik krikkk haha.

Sapa nak tau apa kedai tak sedap tu sila PM di FB. Until then, chow.



6 comments:

  1. takpeee masih comel lagi, tak tembun mana pun :P

    pepagi tengok cam lapo plakk ciss

    ReplyDelete
    Replies
    1. slagi BMI tak normal kira tembun la tu hekhek

      Delete
  2. Replies
    1. belum lg ainul..nak kurus mcm ainul..huhu

      Delete
  3. Replies
    1. ha ah agak murah la..tapinya takdak banyak pilihan..huhu

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha