Tuesday, March 22, 2016

Short trip.. Release Tension Katenye...

Kalau tak silap, sejak bulan 12 tahun lepas lagi Khair Rayyan dah bising minta hotel. Nak hotel nak hotel. Ya Allah, sabar jelah. Budak 5 tahun 3 bulan minta hotel tak kesudahan. Akhirnya sampai hari nak pergi ke hotel, kemain happynya diaaaaa :D

Padahal, mak pak bawak pegi bercuti dekat2 je. Sejam je lokasi tu dari rumah. Ke tak sampai sejam? Huhu. Jadi water themepark yang OK dan murah sket semestinya adalah Gold Coast Morib. Gold Coast Sepang belum ada rezeki lagi nak pegi nak. Kita menabung dulu sikit2 lama2 jadi bukit. Hehe.

So weols sampai sana about 2.30pm because we've tried new route. Ikut jalan waze taraguna tu. Haha. Ke mana2 celah bedah kampung orang dia bawa. Kalau ikut jalan sebenar mesti buleh sampai at 2pm. But its ok lah. Hehe. Sesampai je terus check in. Tak crowded sebab bukan school holidays. Just a weekend. So senang. Memang kalau boleh nak elak school holidays. But next year we have to follow school hols jugak lah since abam akan masuk standard 1 nanti :)


Sesampai je terus tuka uniform. Dah tak tahan lagi. Kenapa??


Of kos la sebab ini!!! Water themepark yang sangat2 membuatkan their adrenaline rush excited. We stayed at level 3 and facing themepark. Just as requested :) Thanks to the friendly staffs :)


Masuk je kolam. Ha kau!! Excited tak tau nak habaq lagu mana. Huhu.


Bila ajak balik taknak. Panas kot masa ni. Mama duduk bawah cendawan tu je sebab nak elak kulit tebako. Lupa pulak tenyeh sunblock. Eh bukan lupa tenyeh, sunblock pon takdo. HUHU.


A baby cot for baby rafif :) Yang ni pun request masa check in tu. Bila ambil beg dan naik bilik, tada!! Baby cot ni dah sampai pun. Very efficient. Good job guys! :)


Activity lain harus lah main pasir di pantai. Ambil angin feeling2 Gold Coast Aussie skettt haha.


My so-called-BIG-family. Big dah la tu. Rafif taknak adik kan??? HEHEHE.


Suka betui main pasir. Kesian. Kat KL tak jumpa tanah huhu.



Abam-Akak holding hands. Shoo shweeet :)


Ops!! They have private jacuzzi in each room. So, yeah. Berendam lah lagi. Sampai kecut. Hehe. Tapi tak ada lah kecut sangat sebabnya ada air panas ken. Main lah puas2 uols, mama tak kesah :) I'm just super happy seeing you all happy. Alhamdulillah. Sesekali retreat family dan bonding quality time together memang best. Nak buat tiap2 bulan tak mampu la nak ke hotel sokmo. But maybe 2 or 3 times in a year is enough kan :)

Rayyan dah bertanya2 mama bila kita nak tidur hotel lagi? Rayyan nak mandi kolam. Kata dia. Amboi kemain lagi. InsyaAllah nanti ada rezeki kita jalan2 lagi ye nak. Anyway bulan 5 ni kita cuti2 Kelantan pulak. Tapi tak tahu lagi nak stay mana. Jommm usha trivago!! :)

XOXO


6 comments:

  1. So far ok tak duk situ..? masa Aini duk situ dulu telefon out la, tuala xde la.. tgk org dan bilik gak ye.. tp Jacuzzi dia mmg best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far mmg ok. cuma haritu mmg prob siaran TV. sbb before this they used astro. skrg tukar ke hypptv atau iptv x sure. so siaran hilangggg sokmo. HAZABedahhh huhu. food for breakfast was good too :)

      Delete
  2. wah tak pernah lagi check in situ. bebudak kalau dah dapat berendam tak ingat dunia

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasalnya..memang puas hati dah dorang dpt pegi sini.. takyah la pegi gold coast australia..hehe

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha