Thursday, May 19, 2016

Perkembangan bayi 10 bulan 2 minggu :)

Allah... cepatnya masa berlalu kan. Pejam celik nanti dah setahun bayi saya ni. Tau2 nanti dah nak masuk tadika dia. Tapi.. jangan tau2 ada adik lain sudah lah. Itu tak funny langsung chuols. Bleh mendatangkan emosi kepada mak ni. HAHA.

Kalau ikut perkembangan #khairrafif compare to #khairrayyan dan #nurhasyahadirah, memang banyak berbeza. Awalnya, seakan terlalu manja dan lambat progress dari bayi2 lain. Alih2, lajuuuu terus. Buat masa ni, antara progress dia:

- Berdiri lama, kalau tatih kena ada orang di depan. 2 langkah boleh lah
- Bertinggung. Ye, bertinggu macam nak vverak tu
- 4 batang gigi (2 atas 2 bawah)
- Kebolehan menjerit luar biasa
- Menyusu badan dan FM
- Makan yang pejal seperti bubur nasi. Puree takmau
- MAMAMA dan PAPAPA, terlebih pula MA dan PA dia hokhok
- Diaper size M soon to be L
- Less than 7kg


Hari2 tak sabarrrrr nak balik keje tengok telatah dia. Adaaaa je idea dia ni skarang. Suka tengok muke orang sampai nak tertonggeng2 mengintai hakhak.

Hmmmm rindu diaaaaaaaa. Miss you baby!!



1 comment:

  1. wah cepat jugak ada gigi :D comel je semoga membesar dengan sihat ye sayang

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha