Wednesday, June 15, 2016

Chocolate Chips Cookies and Nestum Popia, DONE!!

Tuu dia, macam first time jer upload buat biskut dalam blog ni since 2007 :D WOWWW sangat, Eceh. Tambah wow sebab memori ni dilakukan bersama dengan abam rayyan. So for Ramadhan & Syawal we have Chocolate Chips Cookies & Popia Nestum in da houseeee. Stok ada sikit2 lagi sebab budak2 sakan mengunyah sekut komeee. If habis awal, I ll make more 1 week before Syawal. Takmo buat awal2 kang abis lagi. Huhuk. Bukan senang nak buat terutamanya sebab oven sangat kecil. Hadiah dari kawan2 #projekMatrade dulu masa kawen. Takat nak buat kek or bakar ayam boleh lah, muat2 aje. For cookies, 1 batter tu, 4x ke 6x naik oven. Adoiiii patah pinggang nok. So adakah perlu oven BARU dan BESAR?? :D


My little Chef. My little helper. Abang is soooo into this baking things. Tapi cooking biasa2 dia tak minat. Suka tang baking tolong campur2 adunan, ayak2 tepung, pukul telur and so on. And the most fav part of course bila cookies dah siap, dan makannn :D

Tak sangka sangat tahun ke-7 menjadi isteri, berjaya buat cookies. So, insyaAllah we will make more like pineapple tart, mazola, suji, semperit, etc. Jika ada masa dan rezekinya, kita bake cookies lagi ya Bang!! ^_^

1 comment:

  1. wah dah start projek cookies raya ye. ;D seronok lah ada helper. hehehe

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha