Tuesday, June 7, 2016

Projek ramadhan dan raya tahun 2016!! :D

Hmm, tahun ni azam lain macam sikit. Gigih nak buat biskut raya sendiri. Walaupun 2 jenis biskut raya dah order sebab yang tu kuih feveret dan tak yakin buat sendiri. Tapi, rasa macam nak feel buat sendiri biskut raya. Rayyan pun dah 6 tahun. Nak bagi budak2 ada kenangan macam mana rasanya masa mama kecik2 dulu. Mama buat biskut raya sama2 opah tiap kali lepas berbuka/terawih. Lepas sahur biasanya kenangan mama kacau opah buat baju raya. Tapi yang tu susah la sikit, nanti baju raya mama jahit jadi lapik meja atau langsir, susah jugak kita nanti tak ada baju raya. HAHAK.

So buat masa ni dah ada beberapa resepi yang shortlisted. Dah inform husband dia kena tolong projek biskut raya i ni. Dia jawab OK. Haaa kita tengok nanti level OK dia tu macam mana. Tolong tengok kaa tolong buat betui hehe.


Resepi brownies kedut dengan karamel tu bukan lah kuih raya. Itu untuk berbuka puasa. Saja je kumpul resepi apa2 yang teringin. Nanti senang follow je. 

OK lah, apa2pun, wish me luck!! :D

3 comments:

  1. hamboi dah siap list kan lagi. dah start baking ke tu"?

    ReplyDelete
  2. hamboi dah siap listkan lagi. dh start baking ke tu? i belum short listed kan lagi. yg pasti nak buat yg senang and tak leceh . hehhee

    ReplyDelete
  3. Takde dapat rasa pun sekutt tu

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha