Monday, June 6, 2016

Salam Ramadhan

Alhamdulillah, dipertemukan lagi dengan Ramadhan tahun ini. Nabi Muhammad SAW pernah berkata "Jika umatku tahu kebaikan bulan Ramadhan, mereka akan berdoa bulan Ramadhan itu sepanjang tahun"... Lebih kurang begini lah ayat Baginda, time dengar kuliah subuh tadi. Jadi terbukti tanpa was-was lagi, bulan Ramadhan sememangnya sangat mulia dan berganda-ganda segala2nya.

Jika tak dapat tingkatkan amal, tapi kurangkan lah dosa. Wallahualam. Tapi, apa salahnya tingkatkan amal sekali, kan? Mana tahu, ini Ramadhan terakhir...


Salam ramadhan dari kami sekeluarga, selamat mengerjakan ibadah puasa dan jauhi lah pembaziran di bulan ni ok!! :) Berbuka lah berpada-pada dan ingati lah orang2 yang takde makanan untuk berbuka. Dan lagi satu, "Derma lah, walau pun hanya dengan separuh buah tamar". InsyaAllah...

1 comment:

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha