Sunday, January 31, 2016

SAKIT GIGI

Biasanya dengan anak pertama lah kita akan pelajari macam-macam ilmu parenting ni kan. Bukan semua lah, tapi kebanyakannya. So ilmu baru yang aku pelajari baru-baru ini adalah ANAK SAKIT GIGI. Yep, si mat rayyan. Gigi dia elok. Kalau senyum nampak putihhh je gigi-gigi halus dia tu. Hihi. Tapi, yang gusi lah tak berapa elok. Ada 3 lubang.


Dah tahu ada 3 lubang since last year sebab ada DentalCare datang ke tadika dan buat pemeriksaan. Dan memang telah diberitahu oleh dentist ada 3 lubang. Tp biasa lah, selagi tak sakit, tak ada lah mama papa nak ke dentist nun. Sampai lah satu hari, sakitnya tak tertanggung lagi. Menangis all night siap pakej sebut 'sakitttt sakittttt' dah rupa orang sakit nak bersalin. Huhu. Kesian sangat. Dengan mama2 join menitik air mata. Sebab kita tak dapat tolong. Paling2 ajak pergi kumur dan gosok gigi banyak2 kali bagi lega. Tengok gambar kat atas tu ha, mata dah bengkak menangis semalaman.



Setakat ini dah 3x pergi dentist. Yang pertama, berjaya tampal gigi. Berjaya tak berapa berjaya sangat lah sebab sambil tampal tu dia menangis ngamuk lah bagai. So tampalan dia tak kuat, dan menyebabkan tampalan tu hilang dan kembali berlubang. Maka terpaksa pergi visit dentist buat kali kedua dan ketiga namun, GAGAL. Dia bukak mulut pon tidak. Almost 30 minutes pujuk. Tak berjayaaaa. Huhu.

So far makan ubat tahan sakit je. Kalau teruk lagi nanti kena lah pergi dentist lagi. Kena gari dan ikat kaki tangan kot baru sonang wuwu Y___Y

Monday, January 11, 2016

Kids 1st Day At New Kindy & Nursery :)

....

Alhamdulillah it went well.

Well, maybe not too well because it was not well at all for the 1st hour ^_^. But they survived. I survived to, emotionally ;)

...

[ insert song at the background: flashlight.mp3 ]

...

Happy new year guys :) It's been 11 days already. Yup, a year older but not there yet. He he. Our new year and about was 'boleh laah'. Tak ada jalan2 pun. Still reorganizing the house here and there, well, it takes forever I guess, to finish it all. Too many junks but so pity to throw 'em away.

...

My schedule is still the same but quite easier with the nearer kindy (Rayyan) and nursery (Hasya and Rafif). Kerja masak memasak agak terhad sekarang. But I'm trying my best. Chaiyok ciare!!

...

Career life? Wuah career sangat. Haha. Yup still the same job. For the past 10 years. I know I know. I'm old (-_-")

...

Makin lama makin malas nak menaip. Got tons of neverending work waiting for me.

...

Well, last but not least, I wish this 2016 will make us a better, happier, healthier and wealthier. And a better better Muslim than before. Amin, Ya Rabbal Alamin.



Can you spot my #khairrayyan? :) :)

XOXO;
ciare-baha
© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha