Friday, April 29, 2016

Blogger Annoying!!!

Hmmm rupanya blogger memang annoying kan. Ku lihat ramai2 yang buat status panjang berjela di FB or instagram tu, 98% adalah blogger. Or was. HEHE. Termasuklah aku yang selalu rasa tak puas hati kalau tulis pendek2 ni. Rasa tak feel HAHA. Kalau dalam whatsapp pon memang aku lah yang sokmo menaip panjang macam karangan lepas tu ejaan selalu penuh tak feel kalau shortform. Gitewwww, hak hak.

Sebab apa ku kata begitu? Sebab dah banyak kali dapat komen 'panjangnya status, takde panjang lagi?' dan yang seangkatan dengannya. Hmmm. Is it obvious? Hehe.

Nak kata berbakat di bahagian penulisan, I don't know really sama ada berbakat ke tidak. I'm not a fan in subject essay or karangan walaupun skor A1 in both BM and BI. A for sake of the results sahaja. Minatnya tiada. Kot la. Sebab pernah nak masuk pertandingan esei yang dianjurkan oleh Kementerian dot dot dot. Sempena kemerdekaan. Dah nak start menaip but I was black for minutes. Or maybe sebab aku tak minat atau kurang pengetahuan di dalam sejarah Malaysia, I guess. Ha ha. Because yes, History subject was not in my interest list. Hence the B4 result. Hek hek. Janji lulus kan. B ok apa. I though I failed already :p

Kemudian lepas bertapak di blogspot for a few years, rasanya seperti suka berblog. Not good with words. But simply because of keeping memories in online version and playing with the HTML codes behind this blogspot engine. Yup I know, I'm a tech girl, I supposed, but this blog is not that canggih right. Whatever lah, janji hado and the most important thing is I made this template my self and I didn't use the provided blogspot's templates. Sedikit riak di situ. Pigidahhh hahah!!

Jadi kesimpulannya di sini, just nak cakap yang perangai blogger memang begitu. Be it annoying but we are sincere with our words. Tak gitu, bloggers sekalian?? :)

Wednesday, April 27, 2016

Upacara rutin mak-mak

Rutin yang paling istimewa semestinya upacara bertungtang di dapoq. Istimewa a.k.a paling mencabar JIKA anaknya merupanya PICKY EATER. Susah ok susaaaah. Nangis di bucu katil T____T

Siapakah di picky eater? Hmmm. Mesti lah yang kurus tu. Si Rayyan. Acha kan 'tebal' jek. Nak sebut tembam tak sampai hati. Comel sangat, hehe.

Rayyan ni, selera dia. Very unpredictable. Kalau harini dia suka makanan A, esok tak semestinya dia akan masih suka A. Esok tu dia kata tak suka dan dia nak makanan B pula. Kalau ada bahan2nya boleh la mama masak. Apa-apa pun, mama akan usahakan apa yang dia nak. InsyaAllah

Acha pulak, so far well-eater. Hekhek. Alhamdulillah. Dia biasanya paling awal sampai meja untuk makan, dan paling akhir siap makan. So, maksudnya, banyak makan lah :p



Time ni si abang kata nak mi sup. Mi kuning takdak, bihun takdak, instant dried noodles (tanpa perencah) pun takdak. Ada spiral pasta jek. Ni pun jenuhhh nak paksa dia makan. Last skali Acha yang makan 2, 3 mangkuk :p

Baby rafif? Masih makan benda yang diblend or lenyek. Benda yang berketul dia luah balik. Ada hari mama tak sempat masak, makan nestum jek. Huhu.. Tapi dia suka pisang!!! :)

Hmm, tu jelah nak membebel harini, ok bai!!

Thursday, April 14, 2016

Zumba Routines 4 Times A Week :)

Assalamualaikum semuaaa ^_^

OK rasanya lebih 44x dah aku mention pasal zumba dalam blog ni. Hahaha. Dalam seminggu kalau tak berzumba memang tak sah. Rasa lemau. Kalau tak dapat pegi kelas zumba, pasti berzumba kat rumah je walaupun tak best senam sorang2. Huk huk.

Baru2 ni join kelab zumba yang baru. Which is sooo happening tempat dia. Zins memang best2 sangat. Kalau boleh nak pergi hari2. Tapi fikir logik la jugak. Nanti tak pasal2 suami mak murka. Even though it's only one hour per session, tetap rasa macam tak sampai hati pulak. Suami bagi pergi 3 or 4 times a week pon kira banyak bagus dah. LOVE U MK!!!! Muahhh hehe.



Antara geng zumba yang da lama sama2 get sweet together. Left: Kak finie, Right: Mimi. Stylo kemain lagi udah rope Zins. Hehe.


Ni lah zumba studionya. Besar tempat ni. Boleh muat dalam 40 participants. Berbilang kaum terus jadi close sebab nak fit punya pasal. Mostly we are moms lah. Tak sangka semua yang kuruih2 pon dah nak cecah 40 years old pastu anak semua dah besar2. Tapi badan. Fuhhhh. Macam anak dara semua :) I wish to be like them nanti. 13 kg lagi nak turun kan. Chaiyokkkk ciare!!!

XOXO ;p


Tuesday, April 12, 2016

#khairrafif demam 5 hari Y__Y

Alhamdulillah. Baby mama dah sihat masa mama tulis entry ni. Risaunyaaa tak terkata. Demam straight 5 hari. Ingatkan dah nak kena warded dah. Siap kena repeat jumpa doktor few times untuk test darah. Syiannnn dia kena sedut darah. Dah lah susah nak jumpa saluran darah sebab haluih dan a lil bit dehyrate sebab time demam dia tak selera makan langsung. Harap susu mama je. Susu formula langsung tak nak. Susu mama banyak manaaa jela pun dik. Tapi alhamdulillah, itu yang terbaik kan :)


Kesian tengok muka dia masa ni. Monyokkk aja. Wuwuwu. Demam tu panass sangat always 38' ke atas. Bila makan ubat kebah kejap pastu panas lit lit balik. Ciannn ia. Keputusan ujian darah OK. Tak ada apa2 suspicious. Cuma ada slightly bad bacteria. Platlet pun ok. Syukur Ya Allah!!

Mama trauma sikit kalau kena warded ni nanti kena cucuk2 dan wayar sana sini. Laaagi kesian. Uhuk.

Baby, keep healthy tawwww. Mama love baby soooo much ^___^



© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha