Thursday, May 19, 2016

Perkembangan bayi 10 bulan 2 minggu :)

Allah... cepatnya masa berlalu kan. Pejam celik nanti dah setahun bayi saya ni. Tau2 nanti dah nak masuk tadika dia. Tapi.. jangan tau2 ada adik lain sudah lah. Itu tak funny langsung chuols. Bleh mendatangkan emosi kepada mak ni. HAHA.

Kalau ikut perkembangan #khairrafif compare to #khairrayyan dan #nurhasyahadirah, memang banyak berbeza. Awalnya, seakan terlalu manja dan lambat progress dari bayi2 lain. Alih2, lajuuuu terus. Buat masa ni, antara progress dia:

- Berdiri lama, kalau tatih kena ada orang di depan. 2 langkah boleh lah
- Bertinggung. Ye, bertinggu macam nak vverak tu
- 4 batang gigi (2 atas 2 bawah)
- Kebolehan menjerit luar biasa
- Menyusu badan dan FM
- Makan yang pejal seperti bubur nasi. Puree takmau
- MAMAMA dan PAPAPA, terlebih pula MA dan PA dia hokhok
- Diaper size M soon to be L
- Less than 7kg


Hari2 tak sabarrrrr nak balik keje tengok telatah dia. Adaaaa je idea dia ni skarang. Suka tengok muke orang sampai nak tertonggeng2 mengintai hakhak.

Hmmmm rindu diaaaaaaaa. Miss you baby!!



Tuesday, May 17, 2016

Siapa Pengkopi Tegar??

Haaa kau, pengkopi tegar terus gelarannya. Atau dengan kata lain, penggemar kopi gitew. Aku ni, sejak berumur tua sket ni, makin suka coffee (eja inggeris nampak sofistikated sikit kopi tu kahkahh). Suka tahap hari-hari mau minum. So dulu, minum lah pelbagai jenis kopi hari-hari. 3 in 1 pelbagai la tajuk aku pernah minum. Walau jaga makan dan bersenam, berat susaaaaah nak turun, inchloss pun lambat tau.

Then coach kata, elak minum manis, okay fine. Berusaha elak minum coffee selama 2 minggu. YES! Berat turun. TAPI, tak mampu babe. TAK MAMPU. Dan tetiba bertemu jodoh dengan mineral coffee ni. KOPI SIHAT nok!! Kata dia. Tapi tak apa, I give it a try. Why not kan. Try dulu tak salah pun. So minum secara berterusan dannnn!!! Berat tak naik uolsss. Siap turun, tapi tak adalah berkilo-kilo. Product ni pun bukan product kurus. Dia produk kesihatan.

Then lepas beberapa bulan minum mineral coffee secara tegar, tergerak hati nak ambil garlic tablets pula. Lepas tengok pelbagai testimoni dari pengguna2nya.

FYI, mineral coffee dan garlic ni product hai-0. Memang dah berpuluh tahun di pasaran. That's why I trust this brand. I can't simply take ubat2 yang baru diproduce di pasaran tanpa YEARSSSS OF RND. Bahaya weh. Badan nak pakai lama. Supplement kena betul2 selamat. Mungkin ada orang suka dengan efek cepat. Thanks but NO THANKS. Tak apa lah, kurus dan SIHAT dengan lambat pun. Janji ada hasilnya. Anyway, I tak kondem produk lain tawww. Tak kisah la uols nak ambil produk apa pun. Risiko masing2 tanggung naaaa :D


Yeayyy ni BFF saya. Mineral coffee dan garlic tablets!! Nyamannn sih bau coffee ni. Not too bitter and for sure, not too sweet. No sugar added k :)



Garlic tablets.



Kebaikan mineral coffee.

Yang pastinya, ini bukan product untuk kurus tau. Dia more to kesihatan dalaman. Garlic tu untuk memecahkan lemak2 uolsss. Gitu. Jangan lupa amalkan senaman jugak. Cara pemakanan, makan macam biasa. Jangan macam bela saka dah laaah HAHA.

Okay, nak order mineral coffee dan garlic boleh contact Kak Ci'ah yeee hehe 016 233 5384 :) Aku lah Kak Ci'ah tu. Ramai tak tau nak sebut ciare macam mana. So cara sebut dia ci'ah k.

#janganCakapAkakTakPayung 


Tuesday, May 10, 2016

Tips Kurus Dari Puan Ciare....

Assalamualaikum semua ^___^

Eceh tetiba nak bagi tips kurus bagai. Ko kenapa ciare? Demam ke? Entry ni TERwujud dek kerana uols laaa. Uols duk puji2 mak kurusss. Terus mak demam selsema batuk pakej kahak hijau warna cendol. Kroh krohh rkohhh :D Mak ucapkan terima kasih level ketujuh kerana bersungguh2 memuji mak kurus. Mak terharu dan terus rasa seperti Neelofa dapat award di majlis penerimaan award gitew hak hak. Walaupun mak tak tengok pun rancangan tu sebab masa tu mak on the way dari Perak to KL #motifKenaTerangkan  di sini? Whatever la mak.

Oh sebelum tu, nak wish semua mak mak yang membaca di blog ini. You all are awesomeeeeee. And I hope I am awesome too ^__^. Nahhh tatap gamba mak satu!! Hihi. Gambar kontrobasi yang mendakwa mak dah kurus. Mak nak saman uols semua yang kata mak kurus. Itu satu fitnah tawww. Okay lah tak jadi lah saman. Mak nak cakap AAAMIINNNNN. Moga mak akan kurus satu hari kelak.



Okay2 lets stop membebel dan ikuti lah langkah berikutnya untuk menjadi KURUS DI DALAM GAMBAR. Apa? Dalam gambar? Yelah kurus dalam gambar jer. Di dunia nyata ya ampunnn, masih overweight. Sila lah percaya dan JANGAN cakap saya TIPU. Mana ada tipu. Berdosa nok!! Apa pun saya masih berhati nurani untuk share tips untuk KURUS DALAM GAMBAR walau ramai tidak percaya ini bukan kurus sebenar. Lantak lah uols. Mak da kabo, mak gomok je lagi. Malah tembun.

Tips2 nya adalah:

1- Pakaian hitam. Haa tak kesah la baju kaa sluaq kaa. Kat sini mak pakai baju and tudung itam. Tu pasal nampak kurang boncits dan pipi kuwus sket wakakaka.

2- Pose mengiring. Hmm sape percaya orang dalam gamba ni kurus memang tak logik. Mak mengiring kot. Nampak kot tepi memang lah nipis. Cer pose dari depan, adalah leborrrr.

3- Pose kaki silang. Gituuuu. Nak pose lentik macam Che Ta nanti suami mak bagi siku pulak kang. So mak pose kaki silang ke depan siket gitchuu. Comei dok??? HAHAHA.

4- Berkeyakinan. HAHAHA. Kalau tak yakin memang kelaut dalam le jadinya. So, over the top, make sure you are confident OK!!

Sekian, chow chin chowww!!! :D
© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha