Monday, December 18, 2017

Majlis Pernikahan & Persandingan Ayah Su

Alhamdulillah

Selesai sudah majlis gilang gemilang (lar sangat) menerima adik ipar bongsu. All my husband's sibling sangat lah bergembira dan bertungkus lumus untuk menjayakan majlis adik bongsu mereka. Me too. Percaya lah, seronok bab majlis kawen ni. Penat tapi puas hati bila dah selesai semua. Cacat cela sikit2 tu, kita hadam jelah. Hihi.

Jadi, pada 9hb Disember 2017 bergerak lah kami ke Kemasik, Kemaman untuk majlis pernikahan yang berlangsung di sebuah Masjid tak jauh dari rumah pengantin. Seawal 10.30am dah sampai di perkarangan masjid. Pernikahan bermula 11am.

  Me with the eldest niece on my husband's side. Kak afifah. A very kind girl. Rajin menolong sangat ini budak. Budak lagi, baru nak masuk form 5. Belum boleh menerima rombongan meminang lagi hehe.


 Ayah Su's angels. Ada lagi ni, tak dan nak ligan semua hehe. Hasya tu ada baju dress lain, tapi, nakkkkk jugak yg baju frozen. Mak is pening, so just let her to decide.

 Me with adik ipar kedua, KakMa (yes I am younger than her so I call her kak la kan) with Marissa Montel hihi.

 With adik ipar jugak, Kaknor & Kakak Fifah & Azza & Pip-pip hehe

 Majlis pernikahan pun berrrmula. Alhamdulillah, selesai dengan 1 kali lafaz. TAHNIAH BRO!! Technically, he's the only ipar yang younger than me HEHE.

 Sekitar 2pm gitu majlis persandingan pulak. Di rumah pengantin perempuan ler. Gitew.... Merpati dua sejoli tak? 
#hafishayatul

Ayah Su & Mok Su with two little angels, Azza & Hasya :)

Last but not least, tahniah bro in my new biras. Semoga bahagia ke akhir hayat mengharungi pelbagai bitter-sweet bersama-sama chugeder gituuu. TAHNIAH skali lagi!

Monday, December 4, 2017

Abang's new activities :)

Wow macam tak percaya dapat buat entry sekerap ini. Nampak sangat takde kerja ko ciare! Eh, please ek. Kerja mak banyak. Tapi mak ok jer multitasking katanyeeee muahahaha. 

Anyway, cuti sekolah pon bermula since last week kan. Diam tak diam, school for 2017 is officially OVER. Masa berehat dari nak mengerjakan baju skolah abang. Itu yang paling penat. Walaupun bapaknya yang basuh baju & kasut, tapi kerja mengiron tu sangat tak seronok. HAHA #malasPonIye. Rayyan cepat besar jadi anak yang bijak dan rajin, nanti bole tolong mama iron baju skolah yeeee. HEHEEEE.

Even though, sekolah cuti tapi abang tak dapat cuti penuh. Mama dah mula subscribe abang kelas tambahan Maths & kelas taekwando sesudah habis final exam di Sek Keb haritu. Mama perhatikan, abang perlu perkasakan lagi ilmu matematik abang tu. BM & english ok tapi tulisan abang tu, kena kemaskan lagi. Serabut tengok tulisan abang yang 'cantik' tu. Huhu. Mama ni cepat sakit mata tengok tulisan berterabur. Tapi mama taknak marah, risau nanti abang frust dan tak suka menulis dah. Jadi tak apa, kita praktis menulis cantik2 kat rumah setiap hari musim cuti ni.


Ni abang di kelas Aritmetik yang pertama. Alhamdulillah, nampaknya abang sangat minat & excited menunggu for the next class. Knowing him, sangat masam mencuka bila belajar maths kat rumah, dan jadi happy pergi belajar maths di extra class, makes me also happy ^_^.

Pada kelas taekwondo yang kedua, abang dah dapat baju uniform. He's sooo excited. Alhamdulillah. Kelas awal pagi hari Sabtu tapi dia still excited & bangun awal for the class :)

Tapi semua ni, maybe last until Januari sahaja. Sebab mama nak fokus kepada adik baby no 4 ni. Anytime nak keluar in February so, yeah. Kita rest from all extra classes dulu k. Nanti insyaAllah, bulan Mac sambung balik. Itu pun, kalau papa tak busy. Kalau papa busy, we start back on April. It's ok abang, as long as you want to learn, mama akan hantarkan ye =)

Cuti sekolah ke mana? Hmmm tak ke mana2. Sebab akhir tahun ni fokus kepada kenduri adik bongsu MK. So kita cuti2 Terengganu je for a week. After that kita cuti2 kat rumah jelah masa krismas. The rest, abang & adik2 pergi daycare as usual time mama papa kerja ok. We will try our best to give our times to you. Quality times is way better than quantity remember :)

Hmm dah macam entry surat untuk anak pulak. HAHA.

Takpe lah, nanti ada masa tulis lagi, bye ols!



© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha